≫ 

Dr Nestorović: Koronavirus će sigurno stići u Srbiju, italijanska epidemija je čudna!

Žene obično ne obolevaju

  • 13
Branimir Nestorović Foto-montaža: Tanjug/AP/NIAID-RML, Youtube/RTV Marš HD Valjevo

Dečji pulmolog i alergolog dr Branimir Nestorović rekao je gostujući na TV Prva da će koronavirus sigurno stići i u Srbiju.

On je naveo da se razboli se svaka šesta osoba, dok je kod gripa taj procenat obolelih mnogo veći, i da su retki zabeleženi primeri da su deca obolela od ovog virusa.

Prema njegovim rečima, na udaru su najstariji građani sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima, a na pitanje da li je istina da žene ne spadaju u kritičnu grupu, dr Nestorović odgovara:

- Žene obično ne oboljevaju, i smrtnost je niska.

Doktor Nestorović je, takođe, rekao da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog specifične situacije sa širenjem virusa u Italiji.

- Italijanska epidemija je čudna - teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere - kaže on.

Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, dr Nestorović odgovara potvedno.

- Virus će sigurno stići - tvrdi doktor, i dodaje da virus slabi prolaskom kros ljude.

VIDEO: Puste ulice, ljudi sa maskama: Koronavirus stigao u Italiju

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    25. februar 2020 | 08:24

    Mislim da je on već stigao, samo što se krije.

  • Pedja

    25. februar 2020 | 09:04

    Stvarno je cudno??? Virus ovde , virus onde...???? Niko ne spominje Indiju, Tajland, Tajvan, Mongoliju, Japan.... Ne kazem da treba da ga ima kod nijih, to su zemlje blizu Kine.... Iskljucivo je tema Kina i pojedine zemlje u Evropi... Ciljano da budu teme stvaranja panike... Licno mislim da je sada smisljen drugaciji pristum stvaranju straha i panike zarad dugorocne profitabilnosti pojedinih kompanija... Kada se upotrebi termin " grip " to i nije tako strasno, ali kada kazemo " virus " vecini nije svejedno i u glavi su nam strasne slike iz filmova .... i tu nastaje panika... Na zalost zivimo u Srbiji koju vode i vodili su strani poltroni tj, poslusni psi koji sene dok im se ne naredi... Narod treba da ima zdrav razum i jasnu sliku ispred sebe i da se drzi starih saveta jer da nije tih saveta mi sada ne bi postojali... Jos uvek imamo zdravu domacu hranu, med, cajeve , meleme, rakiju, komovicu i mnogo sto sta... to svet ne moze da razume, a hoce da nam uniste...

  • N.N

    25. februar 2020 | 08:38

    Bolje verovati nego proveravati.,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA