≫ 

Zatvoren bazen na "Slanoj bari" zbog opasnosti od zagađenja vode: Grad Novi Sad zahteva odgovore

Niko se neće igrati sa zdravljem građana, pre svega naše dece - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević

  • 0
Novi Sad, Exit, Egzit festival, panorama Foto: A. Nalbantjan

Grad Novi Sad zahteva da se iz predostrožnosti zatvori bazen u Sportskom centru "Slana bara", dok se ne ispita kvalitet vode, s obzirom na to da je utvrđeno da ni ona u bazenima SPENS - a nije zadovoljavajućeg kvaliteta, zaključeno je na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Miloš Vučević.

On je zatražio zatvaranje bazena dok se ne ispita kvalitet vode kao i ostavku direktora SPENS-a jer se nije odgovorno poneo.

Odluka o zatvaranju bazena na ''Slanoj bari'' mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku. Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje, i po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.

- Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju, i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi - istaknuto je na sastanku.

- Zatvorili smo bazen na ''Slanoj bari'' dok se ne provere sve okolnosti. Niko se neće igrati sa zdravljem građana, pre svega naše dece. Mislim da će direktor JP SPC ''Vojvodina'' podneti ostavku, jer neko mora snositi odgovornost, a javnost će o svemu što se tiče bazena biti blagovremeno obaveštena. Sa vlasnicima privatnih bazena, privrednim subjektima, razgovaramo kako bismo obezbedili alternativno rešenje za građane, o trošku Grada, pre svega za one koji se bave sportom, ali i za one koji imaju godišnje karte, i stoga se analiziraju kapaciteti takvih bazena u gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je rekao da je činjnica da je oprema stara 12,13 godina, pumpa nije radila zbog kvara trafo stanice, pa je povećan unos hlora i druge su vrednosti poremećene.

- Bazeni će biti zatvoreni sve dok se ne obezbede normalni uslovi za rad, to nije prijatna situacija, ali moramo da se ponašamo odgovorno - istakao je gradonačelnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA