Ovo je odgovor tužilaštva na pitanja povodom "narodnih patrola" u Beogradu koje prate migrante

Članovi inicijative "Nema predaje Kosova i Metohije" delili su pamflete migrantima i govorili im da se ne kreću van centra od 22.00 do 6.00

  • 8
Narodne patrole, migranti Printskrin: Youtube/СРБИН.инфо

Takozvana incijativa "Nema predaje Kosova i Metohije" organizovala je "narodne patrole" po Beogradu kako bi, kako su istakli "sačuvali ženu i decu od migranata". Članovi ove inicijative delili su migrantima pamflete i govorili im da ne smeju da se kreću van centara od 22.00 do 6.00, a tokom dana ni u grupi većoj od troje.

U Višem javnom tužilaštvu za portal Telegraf.rs navode da su po obaveštenju o događaju dali nalog policiji da izvrši potrebne provere.

- U toku je prikupljanje podataka relevantnih za dalje postupanje povodom navedenog događaja, a u vezi sa takozvanim "narodnim patrolama". U skladu sa našim već datim saopštenjem medijima u Republici Srbiji, obaveštavamo vas da smo po obaveštenju o događaju dali nalog policiji da izvrši potrebne provere koje su u toku - navode iz tužilaštva.

Podsetimo, traženo je da se pribavi i pregleda snimak ovog događaja koji je objavljen na društvenim mrežama, a na kome se vidi da su članovi ove inicijative, sa kapuljačama na glavi, patrolirali centrom grada i obaveštavali migrante da ne smeju da se kreću van centra od 22.00 do 6.00, a tokom dana ni u grupi većoj od troje.

Pregledom snimka će se utvrditi postoje li elementi krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

Kako su pre dva dana rekli za Telegraf.rs iz MUP-a, policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo koje je naložilo da se ispitaju sve činjenice i okolnosti u vezi navedenog događaja i snimka koji se pojavio u javnosti.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    25. februar 2020 | 22:33

    Migrante treba zatvoriti u prihvatni centar i ne puštati dok se ne odluče gde idu. Srbija može da bude samo tranzitna zemlja. A koliko vidim ima njih koji su ovde drugu godinu

  • Si isa

    25. februar 2020 | 22:36

    Bruka za drzavu Srbiju umesto da policija i drzava regulisu situaciju narod to mora sam. Da li imate oci sluha da li se srecete sa grupama migranata po gradu da li vidite kako se ponasaju sta rade veliki sam pristalica predsednika Vucica ali gospodine predsednice ovo je veliko moje razocarenje ove ljude narodne patrole ne treba da snose kazne a drzavne institucije da nastave ono sto su narodne patrole zapocele ogranicite kretanja migranata van kampa jer to je misljenje vecine gradjana SRBIJE

  • Nema podele

    25. februar 2020 | 22:38

    Ako je krivično delo to što se štite Srbija i njen narod, onda neka neko ugasi svetlo i zatvori vrata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA