≫ 

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja povodom scene bolničara u zaštitnim odelima na Vračaru

Intervencija lekara Hitne pomoći u zaštitnom odelu danas u Beogradu asocirala je pojedine građane na moguću pojavu koronavirusa

  • 16
Vuhan, Kina, epidemija, zaraza, virus, Koronavirus Bolničari u zaštitnom odelu u kineskom gradu Vuhanu, Foto: Tanjug/AP Paramedics in protective suits in Wuhan, China; Photo: Tanjug/AP

Scena bolničara Hitne pomoći u zaštitnim odelima u Njegoševoj ulici koji prevoze pacijenta na Infektivnu kliniku, uznemirila je Beograđane zbog straha da je i u Srbiju stigao smrtonosni koronavirus.

Kako je rečeno za Telegraf.rs, pacijent je transportovan jer je došao iz rizičnog područja, a to je, kako navode za naš portal iz Ministarstva zdravlja, uobičajeni postupak u skladu sa Algoritmima za postupanje na prisustvo na koronavirus, prema preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

- Ovakve slike ne bi trebalo da nam budu neuobičajene i da izazivaju paniku. Sve je to u cilju sprečavanja i širenja infekcije na teritoriji Srbije. Ispoštovane su sve predviđene mere prevencije i bezbednosti zdravlja građana - rečeno nam je u Ministarstvu zdravlja.

Kako navode za naš portal, nema mesta panici i ističu i da su dosad svi koji su testirani na koronavirus u Srbiji bili negativni.

Pacijent po koga je došla Hitna pomoć u Njegoševu ulicu zbrinut je na Infektivnoj klinici u Beogradu i trenutno se obavlja testiranje.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    25. februar 2020 | 16:29

    Ma to je sigurno stiglo.Ja treba da se operisem I zadnjih mesec dana mi odlazu operaciju.Bila je hitna,a sad kazu nije urgenta.Imas upalu zucne kese I pankreasa I nije urgentno...A rekla mi pre toga apotekarka da ne rade operacije,samo ko je verovatno zivotno ugrozen.Ovo nije nimalo dobro.Niko ovo ozbiljno ne shvata.U autobusima kaslju,ko ludi.Jedan je toliko kasljao da je vozac autobusa stao I izdrao se na njega.Mi nemamo kapaciteta I medicinskog osoblja da se odbranimo of ove bolesti.A totalno smo nedisciplinovani.Ovo nije dobro za zemlje sa krhkim zdravstvom.

  • Rastko

    25. februar 2020 | 19:04

    Neka igre pocnu !

  • Rastko

    25. februar 2020 | 19:04

    Nas i Rusa 300.000.000 a nas i Kineza tek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA