Sajt Ministarstva zdravlja gde ćete tačno u 8 i 18 moći da saznate sve nove podatke o korona virusu

U Republici Srbiji zaključno sa današnjim danom nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019

  • 8
mapa širenja korona virusa Printskrin: European Centre for Disease Prevention and Control

Sve merodavne i tačne informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje "Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs. Na ovom sajtu će svakoga dana, u 8 sati i u 18 sati, biti dostupne najnovije informacije o širenju korona virusa.

U Republici Srbiji zaključno sa današnjim danom nisu registrovani slučajevi obolevanja od COVID-2019. Danas do 18 časova testirani su uzorci još dve osobe koji su takođe bili negativni na novi korona virus.

Do 25. februara u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 14 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja (boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva). Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi korona virus.

Oni koji sumnjaju da su oboleli da se jave nadležnima

Putnike koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, molimo da se jave telefonom na broj 064/ 8945 235 koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja.

Područjem intenzivne transmisije virusa se smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa SARS-CoV-2 smatraju se: NR Kina (naročito grad Vuhan u provinciji Hubej), Republika Koreja (Južna Koreja), Singapur, Japan, Iran i Italija (posebno severna Italija). Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer “Diamon Princess” koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu.

Od 24. februara 2020. godine u Republici Srbiji se primenjuju korigovani algoritmi za postupanje shodno razvoju epidemiološke situacije u svetu, posebno u Italiji, kao i na osnovu do sada stečenih saznanja o karakteristikama infekcije i uzročnika.

Novi korona virus (COVID-19) – poslednje informacije

U svetu je, do 23. februara 2020. godine (8:00 CET) prijavljeno ukupno 78.833 obolelih od infekcije izazvane novim korona virusom (COVID-19), uključujući 2463 smrtnih ishoda. U Evropi je registrovano 180 potvrđenih slučajeva infekcije novim korona virusom, i to u: Italiji (132), Nemačkoj (16), Francuskoj (12), Ujedinjenom Kraljevstvu (13), Španiji (2), Rusiji (2), Finskoj (1), Švedskoj (1) i Belgiji (1). ([1]. Osim NR Kine, slučajevi COVID-19 su registrovani u ukupno 29 zemalja i na jednom brodu ukotvljenom u luci Jokohama u Japanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA