≫ 

Na korona virus u Srbiji testirane još 4 osobe: Svi nalazi su negativni

Na sajtu Ministarstva zdravlja kao i na sajtu covid19.rs svakodnevno će se u 8 i u 18 časova objavljivati najnovije informacije u vezi sa korona virusom u Srbiji

  • 2
koronavirus, korona virus Foto: Tanjug/AP

U Srbiji i dalje nema obolelih od korona virusa, danas testirano još 4 osoba, svi negativni.

Prema najnovijim informacijama, koje je na svom sajtu jutros postavilo Ministarstvo zdravlja, na novi virus danas do 8 sati testirani su uzorci još 4 osobe koji su,kao i svi prethodni, bili negativni na COVID - 19. 

- U Srbiji nisu registrovani slučajevi obolevanja od novog virusa korona - navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

koronavirus, korona virus Foto: Tanjug/AP

Ukupno, do sada je u Srbiji na ovaj virus testirano 20 osoba, i na sreću, nikome nije potvrđena nova bolest.

Do 25. februara 2020. godine u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano je 14 osoba koje su bile sumnjive na korona virus, a juče - 26. februara, testirani su uzorci još dve osobe. Svi su bili negativni.

Na sajtu Ministarstva zdravlja kao i na sajtu covid19.rs svakodnevno će se u 8 i u 18 časova objavljivati najnovije informacije u vezi sa korona virusom u Srbiji.

Ministarstvo zdravlja moli sve putnike koji dolaze iz područja intenzivne transmisije virusa, ukoliko imaju simptome respiratornog oboljenja sa povišenom telesnom temperaturom, da se jave telefonom na broj 064 8945 235. 

Južna Koreja koronavirus Foto: Tanjug/AP

Područjem intenzivne transmisije virusa se smatraju države ili njihovi delovi u kojima se registruju u većem broju slučajevi za koje nije moguće utvrditi lanac transmisije. U ovom trenutku područjima intenzivne transmisije virusa  smatraju se Kina, Južna Кoreja, Singapur, Japan, Iran i Italija. Takođe, područjem intenzivne transmisije virusa se smatra i kruzer “Diamon Princess” koji je ukotvljen u luci Jokohama u Japanu - navode  u nadležnom ministarstvu. 

Korona virus najpre se pojavio u Vuhanu, u kineskoj provinciji Hubej 7. decembra 2019. godine. Tokom ovog meseca zaraza se proširila i na Evropu i na zemlje u našem okruženju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    27. februar 2020 | 09:08

    Testirali 4 puta momka sa kruzera pa je tek na petom bio pozitivan, znaci motrite na ove sto ste ih pustili

  • Mare

    27. februar 2020 | 09:55

    Zaboravljaju hejteri da smo mi Srbi,Srbija bombardovana,od strane nato,kopneni napad i odbrana Kosova....Kakv virus.Smesno.Nas grip je opasniji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA