≫ 

Na korona virus u Srbiji testirano 25 osoba: Svi negativni

Danas do 8 sati nije bilo potencijalnih nosilaca nove bolesti

  • 5
Koronavirus

Foto: Tanjug/AP

U Srbiji je na korona virus ukupno testirano 25 osoba, i svi su bili negastivni a od jutros nije bilo potencijalnih nosioca nove bolesti, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

- Do 27. februara u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je 25 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja - boravak na području intenzivne transmisije virusa i prisustvo simptoma infekcije disajnih puteva. Uzorci svih testiranih osoba bili su negativni na novi korona virusDanas, 28. februara do 8 časova nije bilo osoba za koje se sumnjalo da predstavljaju potencijalne nosioce novog korona virusa - navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Juče je na novi virus u Srbiji testirano 7 osoba.

 VIDEO: Čime je najbolje prati ruke da biste se zaštitili od korona virusa?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    28. februar 2020 | 08:35

    Mi smo nebeski narod

  • РЗ-ЦЗ

    28. februar 2020 | 09:40

    Ма ови наши доктори не знају да открију тај вирус.

  • Paradox

    28. februar 2020 | 09:13

    Zašto se testiraju samo osobe koje svojevoljno izjave da su bile u rizičnim područjima? Obzirom na veoma dug period inkubacije postoji mogućnost da virus već danima cirkuliše Srbijom. Jer, pre desetak dana jedino rizično područje je bila Kina. Danas je trećina sveta. Da li Srbija uopšte ima dovoljno testova na CoVid2019 da bi sa sigurnošću mogli da tvrde da ga nema među stanovništvom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA