≫ 

Srna Zoltanu uskočila kroz prozor dnevne sobe u Kanjiži: "Bila je sva krvava, moj pas ju je oterao"

- Prestravio sam se, ne mogu da zamislim šta bi se desilo da sam ležao u krevetu, gde obično odmaram - priča vlasnik kuće

  • 3
Srna

Foto: Pixabay

U najužem centru Kanjiže, srna je kroz prozor uskočila u dnevnu sobu Zoltana Poše (64). Njegova kuća je u Ulici Bratstva jedinstva i prva je do Gradske kuće u varošici. Ovakav događaj ne pamte ni meštani ni lovci.

Srna je kroz dupla stakla srednjeg okna trokrilnog prozora u sobu uskočila u sredu u po bela dana, nešto posle 13 sati. Vlasnik kuće Zoltan Poša ispričao je da je bio šokiran iznenadnim praskom, dok je u kuhinji spremao ručak, piše Dnevnik.

Odjednom sam čuo da je nešto strašno puklo, mislio sam da je eksplodirao televizor, ali kada sam u invalidskim kolicima krenuo iz kuhinje prema dnevnoj sobi ugledao sam u predsoblju okrvavljenu srnu. Bacio sam pogled na dnevnu sobu i ugledao slomljen prozor i krhotine stakla na kauču, zavese su bile srušene i pocepane. Otvorio sam ulazna vrata i pustio srnu u dvorište, gde je pas počeo da je juri. Prestravio sam se, ne mogu da zamislim šta bi se desilo da sam ležao krevetu, gde obično odmaram, priča Zoltan Poša.

On kaže da su odmah došli jedna žena i čovek koji su stajali na ulici i videli kada je srna uskočila kroz prozor u njegovu kuću. Raspitivali su se da li mu se nešto desilo, a Zoltan im je pokazao kako je dnevna soba izgledala.

Nisu mogli da se načude, tako nešto u životu nisu videli, ispričao je Poša.

Kako je dodao, interesovali su se da mu pomognu, ako je potrebno.

- Više sam se u tom trenutku kada je srna uletela uplašio, nisam znao gde mi je glava, a srnu je već u dvorištu jurio pas, prema srednjem dvorištu i bašti. I pas Radovana Kljajića iz komšijskog dvorišta je reagovao, nije pustio da srna tamo ode. Zvao sam komšiju Zoliku Varadija, a kada je stigao nije mi verovao, mislio je da sam nešto popio, kazao je Poša.

Slučaj je odmah prijavljen i kanjiškoj policiji, koja se našla u čudu, a pozvani su i lovci ovdašnjeg Lovačkog udruženja "Kapetanski rit". Lovci su ubrzo uhvatili srnu i pustili je u obližnju šumu. Zoltan Poša nije imao kud, nego je odmah pozvao staklara da zastakli razbijene prozore.

Pretpostavka je da je srna došla iz obližnjeg Narodnog parka kraj banje, prošla novim prolazom od parka prema centru grada i skrenula prema Gradskoj kući. Možda je uplašena kretanjem nekog vozila, pa se zaletela i uskočila kroz prozor kuće. Inače, u toku noći srne često iz obližnje šume prelaze u park, ali ne i danju. Ima mišljenja i da su je uznemirili migranti koji se kreću obližnjom šumom i parkom.

Video: Srna je bila gladna pa je ušla u kućni toalet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lea

    28. februar 2020 | 12:24

    Uuui, pojela bi te sto posto, jos srna.Ajde bre pobegla od vas ljudi od lovaca. Kako bre mozete srnu da ubijete, lane... Kako mozete zaboga? Zato i nestajemo , covek-najgora zver.

  • Dobro

    28. februar 2020 | 13:32

    Tebi čoveče nije bilo ništa, a pogledaste li to milo i nevino stvorenje je li povređeno od tog stakla? A i pse ste pustili da je jure.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA