Seljaci se skupili i obnovili školu kod Topole: Stigla je i nagrada za trud, pa sad imaju i računare

U sređivanju škole, pored meštana, pomagali su i đaci

  • 1
Škola u Jarmenovcima kod Topole Printskrin: RTS

Za samo dvadestak dana, složni Jarmenovčani, novčanim prilozima i sopstvenim radom, pokazali su kako se daje doprinos celom društvu. Obnovili su oronulu stoletnu školu, za svoju decu i potomke.

Snežana Mladenović iz Jarmenovaca kod Topole kaže da su zamenili prozore, popravili grejanje, tako da je deci toplije, objavio je RTS.

- Nadam se da ćemo našoj deci, biti primer kakvi treba da budu oni sutra roditelji, kada dođu u tu situaciju - poručuje Miroslav Pantić.

Škola u Jarmenovcima kod Topole Printskrin: RTS

U sređivanju škole, pored meštana, pomagali su i đaci. Trinaestoro odlikaša, iz četiri sela, koji imaju od koga da nauče, da budu složni i solidarni. Deca kažu da je stara škola imala mnogo rupa u zidu i da je stalno izgledalo da će stolovi da propadnu. Dobili su i novi globus, ormar i lampe.

Posvećenost oko 1.000 žitelja topolskog sela, istom cilju Vladina kancelarija za ljudska i manjinska prava krunisala je priznanjem Heroj meseca. Od njih na poklon računari, a od meštana, više prvaka u školskim klupama.

Škola u Jarmenovcima kod Topole Printskrin: RTS

Suzana Paunović, direktorka Vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava poručuje da su želeli da ih obraduju sa kompjuterskom opremom i da im se približi još više tehnpologije.

Marija Obradović, direktorka OŠ "Živko Tomić" u Jarmenovcima kaže da će novu školsku godinu upisati ukupno šest đaka prvaka, dok je u tekućoj godini upisan samo jedan.

Škola u Jarmenovcima kod Topole Printskrin: RTS

Zahvalnica i RTS-u od malih-velikih ljudi, koji delima daju doprinos neprolaznim vrednostima ljudskosti i zajedništva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Popaj

    12. mart 2020 | 10:07

    Svaka cast!Sve pohvale!To je pravi primer.....tako je narod i izgradio ovu drzavu na radnim akcijama....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA