≫ 

Raste broj obolelih od korona virusa u Srbiji: Zaraženo još osam osoba, ukupno 65

U Srbiji je od nedelje uveče zbog ovog virusa vanredno stanje

Korona virus, Region, Srbija, mapa Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Novi korona virus potvrđen je kod još 8 osoba u Srbiji, tako da COVID 19 sada u Srbiji ima njih 65.

Od poslednjeg izveštaja 16. marta u 18 časova do 8 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 19 osoba od kojih je 8 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus. U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja - navode u Ministarstvu zdravlja.

Do 8 časova 17. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 335 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prvi slučaj korona virusom potvrđen u petak, 6. marta kod I. Đ. (43) iz Bačke Topole. 

Broj potvrđenih slučajeva po danima:

Petak, 6. mart - 1

Ponedeljak, 9. mart - 1

Utorak, 10. mart - 3

Sreda, 11. mart - 13

Četvrtak, 12 mart - 6

Petak, 13. mart - 11

Subota, 14. mart -11

Nedelja, 15. mart - 2

Ponedeljak, 16. mart - 9

Utorak, 17.mart - 8

Zaraženi pacijenti su iz Beograda, Niša, Čačka, Pančeva, Bačke Topole, Zrenjanina i Kikinde. Nisu svi zaraženi u bolnicama, deo je u kućnoj izolaciji, a na respiratoru, odnosno mašini za disanje su samo 2 pacijenta.

U bolnicama ih je trenutno, ukupno, 23. Najviše ih je u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije - 12 i u Nišu - 6.

U Srbiji je sinoć uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa, tako da od danas ne rade vrtići, škole, fakulteti, restorani i kafići rade skraćeno radne vreme, a u Beogradu je i gradski prevoz smanjen.

Prethodno je Vlada Srbije radi suzbijanja ovog virusa, prvo zabranila okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi, a zatim i sa više od 50. Zatrvoreni su svi manji granični prelazi sa Mađarskom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom... Zabranjene su đačke ekskurzije iz Srbija, i ulazak  stranih državaljana u našu zemlju, Svi naši državljani koji dolaze, moraće da budu u izolaciji od 14 do 28 dana...

Video: Kako protiv korone: Važno je da se strogo pridržavate ovih pravila, posebno ako ste u izolaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    17. mart 2020 | 09:25

    Broj obolelih raste ali ne smemo širiti paniku! Samo ukoliko se budemo pridržavali propisanih mera, uspećemo da pobedimo ovaj virus!

  • Brane

    17. mart 2020 | 09:08

    U ovom trenutku je bitno razmeniti iskustva sa drugim zemljama kada je u pitanju borba protiv koronavirusa.

  • star

    17. mart 2020 | 09:08

    Raste broj zaraženih korona virusom, ali je veoma važno što nema težih posledica po naše građane, moramo biti odgovorni i jedinstveni u borbi protiv ove pandemije i nadam se da će se da će se i ovo teško vreme po Srbiju završiti na najbolji način.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA