≫ 

Sedam novoobolelih: U Srbiji sada ima 72 zaraženih korona virusom

U Srbiji je od nedelje uveče uvedeno vanredno stanje zbog širenja korona virusa

  • 58
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Republici Srbiji je do 18 časova 17. marta 2020. godine registrovano ukupno 72 potvrđena slučaja COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 17. marta 2020. godine testirani su uzorci 39 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 32 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 18 časova 17. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 374 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prvi slučaj korona virusa potvrđen u petak, 6. marta kod I. Đ. (43) iz Bačke Topole.

Zaraženi pacijenti su iz Beograda, Niša, Čačka, Pančeva, Bačke Topole, Zrenjanina i Kikinde. Nisu svi zaraženi u bolnicama, deo je u kućnoj izolaciji, a na respiratoru, odnosno mašini za disanje su samo 2 pacijenta.

U bolnicama ih je ukupno 23. Najviše ih je u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije - 12 i u Nišu - 6.

Video: Na snazi vanredno stanje a ulice vrve od penzionera i starijih ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stanko

    17. mart 2020 | 18:40

    Čini mi se da je narod u drugim gradovima više po ulicama, kafićima itd nego u BG gde je primetno manje građana na ulici i gradskome prevozu. Kamo sreće da po manjim mestima imaju toliko posla kao građani u BG pa da žure na posao. Iz BG se privremeno odseljavaju novokoponovani Beograđani, a i studenti odoše kućama pa nam je BG prilično opustio.

  • Grof

    17. mart 2020 | 18:35

    Davno je trebalo zatvoriti granice... Znate, ima ona stara: BOLJE SPRECITI NEGO LECITI!

  • ...

    17. mart 2020 | 18:13

    Auuu,treba sve zatvoritiOsim apoteka i prodavnica koje ce raditi skraceno. Sve dok je ovako bice jos goreNe vidim svrhu rada kladionica,zltara,kozmetickih salona i ostalo...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA