≫ 

Vlada Srbije objavila brojeve telefona za sve gradove na koje ugroženi građani mogu pozvati za pomoć

Sugrađani stariji od 65 godina kao i ostali koji spadaju u rizične grupe i imaju potrebu da im se na kućnu adresu dostave namirnice ili lekovi mogu da se jave na brojeve telefona, a dostava će se obavljati prema dogovorenim procedurama

  • 1
Beograd, sunčan dan, korona virus Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle odluke o uvđenju potpune zabrane kretanja licima starijim od 65 godina, na teritoriji cele Srbije, usled sprečavanja širenja zaraze korona virusom, Vlada je na sajtu Covid19.rs objavila danas brojeve "kol-centara" u svim opštinama i gradovima koje najstariji sugrađani mogu pozvati ukoliko im je potrebna bilo kakva pomoć.

Sugrađani, pre svega stariji od 65 godina kao i ostali koji spadaju u rizične grupe i imaju potrebu da im se na kućnu adresu dostave osnovne životne namirnice ili lekovi mogu da se jave na brojeve telefona, a dostava će se obavljati prema dogovorenim procedurama, kako bi se na najbolji način zaštitili.

Kol-centri u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji i njihovi brojevi telefona nalaze se na spisku koji možete pogledati OVDE.

Grad Beograd juče je objavio da se beogradski "kol-centar" može dobiti na broj 0800-110-011 (besplatan broj za pozive iz fiksne mreže Telekoma), kao i na 3090-007 (za pozive iz ostalih mreža fiksne i mobilne telefonije koji se tarifiraju prema važećem cenovniku operatera), kao i spisak brojeva svih beogradskih opština.

Podsetimo, odlukom Vlade Srbije, danas od 10 časova na snagu je stupila zabrana kretanja licima starijim od 65 godina.

Za sve ostale građane, bez obzira na starosno doba, uvodi se zabrana kretanja u periodu od 20 do 5 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevtić Olga

    19. mart 2020 | 11:21

    Može li Lajkovac kao mesto sa manje od 5000 stanovnika svojom Odlukom da zabrani kretanje ljudi u Lajkovcu iznad 65 god. starosti, mimo Vlade Republike Srbije po kojoj zabrana važi za ljude starije od 70 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA