Migrant upao greškom u "Crveni krst", pa izazvao haos među radnicima: Odmah je prebačen u KC Niš

Pakistanca je Hitna pomoć uz pratnju policije prebacila u Klinički centar

  • 0
Migranti, Grčka, izbeglice Foto- ilustracija: Tanjug/AP

Migrant iz Pakistana izazvao je jutros pometnju u niškoj gradskoj opštini „Crveni Krst“ gde se slučajno našao smatrajući da je ušao u sedište istoimene humanitarne organizacije. Kako saznajemo, njemu je bila potrebna zdravstvena pomoć pa je, verovatno prepoznavši natpis, smatrao da je došao na pravo mesto.

Njegovo prisustvo izazvalo je uznemirenje među zaposlenima, s obzirom na to da je zbog pandemije korone, preporučeno izbegavanje kontakata sa osobama koje dolaze iz inostranstva.

Nesvakidašnji incident potvrdio je predsednik ove opštine Miroslav Milutinović koji je saopštio da su odmah alarmirane nadležne službe.

- Pozvali smo Hitnu pomoć koja ga je odvela. Koliko ja znam, on se žalio da je povredio nogu pa je pomislio da mu mi možemo pomoći s obzirom na to da na opštini piše „Crveni Krst“ – kazao je Milutinović.

Kako saznajemo, Pakistanca je Hitna pomoć uz pratnju policije prebacila u Klinički centar.

- On je imao posekotinu na nozi pa smo ga prebacili do Klinike za hirurgiju – saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Nakon kontrole Pakistančevog zdravstvenog stanja biće odlučeno da li će biti zadržan u bolnici ili će biti upućen u neki od prihvatnih centara.

Podsetimo, tražiocima azila i iregularnim migrantima koji su smešteni u centre za azil i prihvatne centra privremeno se ograničava kretanja, navodi se u odluci Vlade Srbije koja je danas objavljena u Službenom glasniku.

Prema Odluci koja je doneta radi zaštite od širenja zaraznih bolesti odnosno sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa - nad centrima se uspostavlja pojačan nadzor i obezbeđenje.

Napuštanje ovih objekata biće moguće izuzetno i u opravdanim slučajevima kao što je odlazak kod lekara uz posebnu dozvolu Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Takva posebna dozvola biće vremenski ograničena u skladu sa razlogom zbog kojih se izdaje, navodi se u Odluci.

Video: Migranti pravili kućnu žurku u vikendici kod Šida: Napili se i spavali sve dok ih gazda nije zatekao

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA