≫ 

Korona virus potvrđen kod još 8 osoba: 6 na respiratoru

U Srbiji je od nedelje, 15. marta vanredno stanje u zemlji zbog korona virusa

  • 24
Korona virus, Region, Srbija, mapa Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Korona virus noćas je potvrđen kod još 8 osoba u Srbiji, tako da je ukupan broj obolelih porastao na 97, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja.

- Od poslednjeg izveštaja sinoć u 18 časova, do jutros u 8 testirani su uzorci 46 osoba od kojih je 8 pozitivno i 38 negativno na novi korona virus - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja i dodaje:

- U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do danas je u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirano ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Video: Pelemiš: Svako ko je na respiratoru je životno ugrožen, ali ne mora da znači da će da umre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 65000

    19. mart 2020 | 08:53

    Docicemo mi i do hiljadarke za desetak dana. Minimum. Zahvaljujuci 65 hiljada nasih gastarbajtera koji su potrcali da se vrate iako su zamoljeni da ne dolaze. Nek je 1% zarazen i mi smo ga ugasili. Zbog njih se necemo iscupati iz ovog vanrednog stanja tri meseca. Bas vam hvala.

  • Miki

    19. mart 2020 | 08:21

    Mozda da mi odemo turisticki do Amerike, sta fali I kineski turisti su iz zarista dolazili kod nas.

  • Nikola

    19. mart 2020 | 08:41

    SAMO 46 osoba testirano!!! Svaki dan na stotine treba da testirate a ne 46!! Sto vise obolelih nađete na vreme manje se siri virus! Što mi nemožemo da proizvodimo testere?? Što mi nemožemo da šijemo maske??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA