≫ 

Pljušte uvrede na račun bližnjih žene koja ima korona virus: Došla iz Italije u selo kod Svilajnca

Iako ostatak porodice nema nikakve simptome, kako su naveli, trpe veliki psihički pritisak i uvrede okoline

  • 20
Doktor, žena, pacijent, koronavirus Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Selo Kušiljevo kod Svilajnca je ovih dana prilično prazno, nema prolaznika, osim nekoliko automobila i dostavnih vozila. Da li je tako zato što meštani poštuju preporuke Vlade Srbije ili su se uplašili da negde ne "zakače" virus koji je iz Italije možda donela jedna njihova meštanka, ne znamo.

Žena (60) je trenutno u bolnici u Kragujevcu. Njena porodica nije htela pred kamere, ali su pričali sa novinarom TV Centra. Kako su naveli, njihova majka i baka je 14. marta doputovala sa severa Italije kombijem koji ju je dovezao do kuće. Na graničnom prelazu dobila je preporuku o kućnoj izolaciji koju je ona, priča porodica, poštovala,a to može da potvrdi i policija.

Bila u pomoćnom objektu

Od trenutka kada je došla ona se nalazila u pomoćnom objektu bez ikakvih kontakata sa ostatkom porodice. U dvorištu su inače dve kuće u kojima žive nejna dva sina i oba imaju malu decu, pa je žena bila u samoizolaciji.

Prve simptome žena je dobila 17. marta, imala je temperaturu 37,5, pa su porukom obaveštene nadležne službe. Ona je sinoć prebačena na Infektivnu kliniku u Kragujevcu, nema nikakve simptome, a nalazi su joj bili uredni.

Uvrede okoline

Iako ostatak poridce nema nikakve simptome, kako su naveli, trpe veliki psihički pritisak i uvrede okoline. Nailaze na laži, od toga da je sin išao do granice po nju, preko toga da sed šetala po selu i išla u različite lokale. Ništa od toga, tvrdi porodica, nije tačno, a oni se osećaju  kao građani drugog reda.

Pogledajte video Tv Centar:

Video: Prva žrtva korona virusa u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    21. mart 2020 | 09:40

    Jadna žena, tako je kada ideš u šoping.

  • Huan

    21. mart 2020 | 08:23

    Da ali nije ni sama bila u tom kombiju. Od Italije do Svilajnca mogla je zaraziti sve i u vozilu i ko zna koliko jos na svakoj pauzi do tada

  • DD

    21. mart 2020 | 09:33

    Ne znači da ako čla ovi porodice nemaju simptome da nisu i oni zaraženi. Svi su oni morali biti u samoizolacihi svi koji su bili sa tom žtnim što se vratila iz Italije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA