≫ 

Brnabić: Ako Srbija ne bude slušala, završićemo kao Italija

Od sutra u 20 časova ukida se javni gradski prevoz, a od nedelje uveče zatvaraju se kafići, restorani, tržni centri...

  • 92

Još 17 građana Republike Srbije je zaraženo korona virusom, a ukupan broj je 135 pacijenata. Od toga je 64 u kućnoj izolaciji, na respiratorima osam i jedan pacijent je, na žalost, preminuo, rekla je večeras na konferenciji za novinare Ana Brnabić, premijerka.

Preminuli čovek je iz Kikinde i imao je 59 godina. On je imao i brojne druge zdravstvene probleme, rekla je Ana Brnabić ma večerašnjoj konferenciji. On je dobio korona virus od čoveka čiji je sin bio u Milanu i koji se i sam bori sada za život.

Od sutra u 20 časova prestaje javni gradski prevoz do daljeg. Od nedelje se zatvaraju kafići, restorani, tržni centri, najavila je premijerka.

Ana Brnabić, KZŠ, Presek stanja koronavirus, korona virus, Srbija Printskrin: Tanjug

Brnabić je apelovala na građane da poštuju mere koje je uvela Vlada Srbije i da, osim u najnužnijim slučajevima, ne izlaze napolje.

Završićemo kao Italija

- Ako Srbija ne bude slušala šta kaže struka, završićemo kao Italija. I danas su kod nas napolju bili puni kafići. A danas je bio najgori dan za Italiju, jer su imali 627 mrtvih za 24 sata - rekla je Brnabić.

- Ako ne smanjimo pritisak na zdravstveni sistem oni ljudi neće moći da se izbore s tim. Ljudi, molim vas shvatite ozbiljno, ne shvatajte mere Vlade kao maltretiranje građana. Nemojte da dozvolite da policajci jure ljude po ulicama - rekla je Brnabić.

Ona je izjavila saučešće porodici preminulog Kikinđanina.

Kako je na večerašnjoj konfrenciji za novinare naveo Zlatibor Lončar, na pacijente koji moraju da idu na hemodijalizu ili hemioterapiju, ne utiče policijski čas, jer svi oni sa sobom imaju upute ili dozvole.

Zlatibor Lončar, KZŠ, Presek stanja koronavirus, korona virus, Srbija Printskrin: Tanjug

- Prešli smo na drugu fazu, a to je popunjavanje bolnice "Dragiša Mišović", koja je ispražnjena, sledeća će, kad "Mišović" bude popunjen biti ispražnjena Zemunska bolnica za prijem pacijenata sa koronavirusom. Neodgovornost može preskupo da nas košta - naglasio je Lončar.

Lična odgovornost urodila plodom, ali ne dovoljno brzo

- Nismo hteli da ranije izdajemo ekplicitne zabrane sedenja po kafićima i obilascima tržnih centara da ne bi došlo do inata i još više problema. Ali ako lična odgovornost nije takva, a videli smo da nije, onda morate da kažete dobro, onda moramo da idemo na zabranu - rekla je Ana Brnabić. - Zatvaramo sada, više vremena nema, borimo se za svaki ljudski život.

Video: Prva žrtva korona virusa u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    21. mart 2020 | 00:40

    Puna podrska premijerki Ani Brnabic! ❤️

  • cccc

    20. mart 2020 | 21:36

    Bravo Ana

  • Marko

    20. mart 2020 | 18:40

    Tata mi je konobar, i neka ste zatvorili vise restorane i kafice! Svaki dan kad dodje kuci, plašimo se da li je doneo virus, i on se sam plasi. Neka ste ih zatvorili! Juce prolazim pored jednoh trznog centra dok sam isao na posao, kafic pun! Neka je samo jedna osoba zarazena, eto jos ko zna koliko zaraženih. Svaka čast! Podrzavam!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA