Još tri slučaja virusa korona u Vranju: Svi u stabilnom stanju

Prema poslednjim podacima, od ukupno 7 testiranih uzoraka, tri su bila pozitivna na virus COVID 19 i ove osobe su u stabilnom stanju - rekao je gradonačelnik Vranja

  • 2
Koronavirus, test Foto: Tanjug/AP

Još tri osobe u Vranju pozitivne su na virus korona, od ukupno sedam testiranih, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, što znači da je sa zaposlenim muškarcem u Osnovnom sudu, kod koga je već potvrđen virus pre nekoliko dana, sada četvoro zaraženih u Vranju, pišu Južne vesti.

Prema rečima prvog čoveka Vranja svi su u stabilnom stanju.

- Prema poslednjim podacima, od ukupno 7 testiranih uzoraka, tri su bila pozitivna na virus COVID 19 i ove osobe su u stabilnom stanju. Odeljenje Ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju biće zatvoreno na dva dana i u tom periodu biće izvršeno mehaničko čišćenje i kompletna dezinfekcija odeljenja. Svi lekari i oni koji su bili u kontaktu sa obolelim biće u kućnoj izolaciji. Nakon 48 sati, Ginekologija će biti spremna za svakodnevni rad. Svi ginekološki pregledi biće prebačeni u dispanzer Doma zdravlja, a porođaji u Dom zdravlja Surdulica- rekao je Milenković.

Milenković je dodao da se jedna osoba od troje obolelih nalazi na Infektivnom odeljenju u Vranju, druga je u kućnoj izolaciji i biće prebačeni u niški Klinički centar.

Na sednici Štaba je odlučeno i da će hronični pacijenti i oni sa uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature, biti primljeni u Antituberkolozni dispanzer.

Prvi slučaj virusa korana u Vranju potvrđen je 63-godišnjem Vranjancu koji je radio u Osnovnom sudu, nakon čega je sud zatvoren, a svi zaposleni su u kućnoj izolaciji.

Prema podacima na sajtu Ministarstva zdravlja u Srbiji je broj potvrđenih slučajeva porastao za 14, pa sada iznosi 149.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😷😷😷

    21. mart 2020 | 13:03

    Zanci u Vranju sudija napravio haos i Prokuplju bracini par doktori koji su bili van zemlje,sve intelektualci,e Srbijo kad su ti ovakvi itelektulaci sta onda ocekivati od drugih

  • Fikiii

    21. mart 2020 | 12:49

    Dakle, u Italiji je prvi zarazeni slucaj bio 30.01.2020., 23.02. tocnije 24 dana nakon potvrde prvog slucaja broj je bio 132.. U Srbiji je prvi slucaj bio 06.03 , a danas 21.03 posle 15 dana, imamo 149 slucaja, 17 vise nego sto su oni imali. Pa vi vidite gde smo... Nije zajebancija ! OSTANI KOD KUCE !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA