≫ 

Kisić Tepavčević objasnila: Došlo je do lapsusa, prvi pacijent se pojavio 6. marta, a ne 1. marta

- Svima se izvinjavam kojima je moj lapsus uneo neki nemir - rekla je danas dr Kisić Tepavčević

  • 52

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je počela u 15 sati dr Darija Kisić Tepavčević, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" objasnila je da je došlo do lapsusa i da je pogrešila kada je rekla da se prvi importovani slučaj desio 1. marta. Kako je rekla, u pitanju je prva nedelja marta odnosno tačnije 6. mart. 

- Svima se izvinjavam kojima je moj lapsus uneo neki nemir - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević i objasnila da je ona lekar, da se ceo život obrazuje za to i da nije navikla da se "nosi" sa medijima.

- Apelujem da nas pustite da radimo svoj posao, dobar deo prepodneva sam potrošila da bih pričala sa medijima, a čeka nas i te kako mukotrpan posao. Na terenu se rade jako teška intenzivna istraživanja.

Ona je ranije rekla da postoje snimci kada je čovek ušao u zemlju, a postoje podaci i snimci kada je prebačen u KC Vojvodina.

Ona je tada rekla da je svaki podatak o zaraženima lako proverljiv, da je prvi registrovan slučaj korona virusa bio u prvoj nedelji marta, tačnije šestog marta, kao što je objavljeno u medijima.

Video: Direktorka Batuta: Kineski eksperti su se već uključili u rad

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zica

    23. mart 2020 | 17:11

    Jedino ona i doktor Stevanovic pametno i sadrzajno objasne sve. I rekli su da je i za njih ovo sve novo. I verovatno je napravila lapsus. A ovi sto pljuju po ljudima koji su dosli iz inostranstva verovatno prvi trce kod tih istih da traze 100 evra na zajam..i zapamtite jedno- sad su dosli ljudi koji su radili na crno i nemaju socijalno i nasi penzineri koji preko zime borave u zemljama u kojima su stekli penzije. Ko ima ciste papire taj je ostao tamo jer ima lecenje kao i ovde. I vecina jos uvek radi. A samo razmislite koliko je Kineza bilo do pre neki dan u Srbiji,na Zlatiboru, Kopaoniku..molim da se objavi komentar jer nijedan mi ne objavite gde se pominju Kinezi.

  • Bojan

    23. mart 2020 | 17:15

    Ima u ovoj zemlji ko je zaduzen za istinu...

  • Pa

    23. mart 2020 | 15:34

    Nije to lapsus nego je istina, a vi ste se malo u vasim lazima pigubili pa neznate ni koji je datum,mesec a ni godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA