≫ 

Konova poruka Crkvi zbog pričešća istom kašičicom: Nikad se tu nećemo složiti

- Jasno je da očekujemo od Srpska pravoslavna crkva, pa čak i njen patrijarh jasno daju uputstvo svom sveštnstvu i vernicima - poručio je Kon.

Video: Kon prokomentarisao pričest u Novom Sadu u doba korona virusa

U Novom Sadu vernici su se u nedelju pričestili i iz iste kašičice primili "Isusovu krv". Svi do jednog su, bez izuzetka, ljubili sveštenika u ruku. Baš kako red nalaže. Osim u doba korone. Epidemiolog Predrag Kon na današnjoj konferenciji prokomentarisao je ovo.

- Pričešće u hrišćanstvu je izuzetno značajno. Teško mi je da govorim o tome. Potpuno je jasno koje su mere propisane kao vanredne mere, a to je da nema okupljanja više od pet ljudi. To je jedna stvar. S druge strane, godinama se priča o tome da li to može biti način prenošenja infekcije. Nikad se tu nećemo složiti i jasno je da će svaki epidemiolog reći da je to rizik.

- Sto se tiče nekih pokušaja, kao što se vidi u Ruskoj pravoslavnoj crkvi da se utapa u alkohol nafora, to je jedan pokušaj. Ni to nije dovoljno, ali je u svakom slučaju neuporedivo bolje nego bez ičega. Jasno je da očekujemo od Srpska pravoslavna crkva, pa čak i njen patrijarh jasno daju uputstvo svom sveštnstvu i vernicima - poručio je Kon.

U Srbiji je do danas registrovano 249 obolelih.

Video: Kon o savetima Kineza i šta su im sve preporučili na sastanku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Максим Исповедник

    23. mart 2020 | 17:06

    Па шта имамо да се слажемо?! Ви "паметњаковићи" проверите,сад бар има технологије,колко има бактерија на Кашичици и у Осв.Водици!!! Шта се ту глупирате,кад ми имамо и научне доказе за то што радимо,и нећемо да вређамо Господа,Распетога и Васкрслога,и да вршимо СВЕТОГРЂЕ,нити да се потчињавамо незнабошцима! Ми се ни смрти не плашимо,а камо ли вас уплашених комараца!!!

  • anonimus

    23. mart 2020 | 16:20

    Meni ne trebaju nikakva istraživanja da bi verovao u to, ali radjena su istraživanja na kašičici za pričest i ustanovljeno je da nema ni jedne jedine bakterije niti virusa na njoj. Preporučio bi celom SRBSKOM narodu da se vrati svojoj veri da ide u crkvu, da posti i da se pričešćuje i samo tako će nas BOG zaštiti od svake nevolje. SLAVA BOGU!

  • Podgorica

    23. mart 2020 | 16:32

    Jedan nevjerujuci i sumnjicavi doktor u Grckoj je trazio da ga Pricesti svestemik koji je Pricescivao bolesnike, svestenik mu ke dao Pricest, doktror nije progutao nego je odnio u laboratoriju na analizu i...Ustanovljeno je da je donio krv mladica od 33 godine ! Ako ima nevjerukucih i oni koji ne znaju to su godine u kojima je Hrist stradao na Krstu. Doktor je sada na Svetoj Gori- Monah. Ovo je bilo na Grckoj Tv, a ako ima nekog ko ne vjeruje, moze da provjeri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA