≫ 

Sneg se ne predaje: Čuvajte se smetova i olujne košave

Minimalna temperatura od -4 do 1 stepen, maksimalna dnevna od nula do šest

  • 2
BEOGRAD SNEG BAJFORDOVA SUMA Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Srbiji oblačno i veoma hladno sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača. Duvaće umeren do pojačan istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju i sa olujnim udarima.

Na planinama i na istoku Srbije očekuju se snežni nanosi i smetovi. Minimalna temperatura od -4 do 1 stepen, maksimalna dnevna od nula do šest.

U Beogradu oblačno i veoma hladno sa snegom. Duvaće umeren do jak istočni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura -1, maksimalna dnevna 2 stepena.

Prognoza Printskrin: RHMZ

Od sutra toplije, sneg prelazi u kišu

U Srbiji sutra toplije, pa se u većini predela očekuje kiša, dok će na jugu i istoku Srbije i u brdsko-planinskim predelima i dalje biti susnežice i snega.

U košavskom području i na planinama duvaće jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 3 do 9, u Vojvodini do 12 stepeni.

U petak na severu Srbije sunčano, u ostalim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom, u planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Vetar će potpuno oslabiti.

Maksimalna temperatura od 8 do 16 stepeni.

U Beogradu sutra toplije sa slabom kišom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura do 6 stepeni.

Proleće se vraća za vikend

Za vikend osetno toplije i uglavnom pretežno sunčano, a maksimalna temperatura u nedelju biće od 15 do 20 stepeni.

I u Beogradu će u petak i za vikend biti osetno toplije i uglavnom pretežno sunčano. Maksimalna temperatura u petak do 13, u subotu do 17, a u nedelju do 19 stepeni.

Video: Žena Darka Miličića na snegu održala žestok trening

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. mart 2020 | 07:40

    Sneg je pao na borove grane,  naumilo srcu milovanje.  Gde ću noćas i na koju stranu,  sneg je pao, staze zavejao. Zabeleše zeleni vajati,  kod tebe ću zimu zimovati.  Mala moja ne plaši se zime,  evo mene tebi, zagrli me. Loži vatru nek šporet pucketa, lepša zima od svakoga leta.  Dok sneg veje, nek nas ljubav greje. Dok mraz steže, da nas ljubav veže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA