≫ 

Lončar potvrdio da je umrla doktorka u Nišu: Bila je neregulisani dijabetičar

Doktorka iz Niša je četvrta žrtva korona virusa u Srbiji

  • 5
KORONA ZARAZENI LONCAR Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je B. Lj., doktorka iz Prokuplja koja je radila u Nišu, umrla od korona virusa u Kliničkom centru Niš. 

On je rekao da je ona neregulisani dijabetičar, i da je preminula juče u popodnevnim satima. 

- Žena je stara 60 godina. Od 21. marta je bila na respiratoru. Nažalost, bio je težak oblik, lekari su se borili, ali nisu uspeli da joj pomognu - kazao je ministar zdravlja za RTS i apleovao na građane da slušaju savete, da budu bez kontakta i da ostanu kod kuće:

- Molim vas, poslušajte savete da ne dolazimo u ovu situaciju, to je jedini način.

Do juče je na respiratorima bila 21 osoba, a Lončar kaže da su to teški pacijenti i da bitnijih promena do jutros nije bilo.

Kao što smo već objavili, doktorka je radila na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja. Preminula je je juče oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako saznajemo, ona je bila u kontaktu sa ženom iz Lugana.

Prema našim saznanjima, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena pre nekoliko dana zbog simptoma korona virusa.  Stanje joj se pogoršalo pa je priključena na respirator, ali njen organizam nije uspeo da se izbori sa bolešću.

Naši izvori navode da je ona bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, od koje se već zarazilo nekoliko osoba u Nišu. 

- Imala je temperaturu i sa njom radila pet dana. Nije prijavila da je bila u kontaktu sa ženom od koje se većina zarazila - kaže naš izvor i dodaje da je B. Lj. imala dijabetes. 

Španija, koronavirus, lekari, vojska, prazne ulice, ljudi maske, bolnicki kreveti Foto: Tanjug/AP

Prema rečima njenih poznanika, B. Lj. je radila kao lekar u Prokuplju, a pre nekoliko godina je prešla u niški Dom zdravlja. Takođe, ginekološku praksu je obavljala i u jednoj privatnoj klinici.

Ona je prva žrtva opasne zaraze u Nišu, a četvrta u Srbiji.

Prvu žrtvu korona virus je odneo u petak, 20. marta. U Kliničkom centru Vojvodine umro je čovek iz Kikinde. Odmah sutradan, 21. marta na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije umrla je baka od 92 godine. U ponedeljak, 23. marta u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" umrla je žena stara 60 godina. 

Video: Kisić-Tepavčević: Socijalno distanciranje je najvažnije, naš organizam omogućava uslove za opstanak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RomSrbija

    25. mart 2020 | 08:36

    Neka koj je laka zemlja Amin

  • PR

    25. mart 2020 | 09:49

    Ako takvu svest imaju lekari sta onda da kažemo za ostale sa nižim stepenom obrazovanja,svesnu disciplinu dobijamo od majke prirode a nikako se ne stiče obrazovanjem i vaspitanjem.

  • Srbija

    25. mart 2020 | 12:39

    Ovaj nezna da sastavi dve recenice kako treba! Kad ga nesto pitaju na konferenciji za stampu umesto njega odgovaraju doktori!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA