≫ 

Kon odgovorio na pitanje šta će biti sa decom ako su oba roditelja pozitivna na korona virus

- Mi smo imali slučaj razdvajanja deteta od roditelje - rekao je Kon

  • 21

Video: Kon: Imali smo situaciju u Beogradu da su oba roditelja bila obolela, a dete smo odvezli kod rođaka

Na redovnoj konferenciji povodom situacije o korona virusu u Srbiji, epidemiolog dr Predrag Kon je na pitanje šta će biti sa decom, ukoliko su samohrani roditelji ili oba roditelja zaražena virusom Covid-19, rekao da će rešenja za situacije biti tek razrađena.

- Mi smo imali slučaj razdvajanja deteta od roditelje i pre organizovanog smeštaja na Beogradskom sajmu. Oba roditelja su bila pozitivna i morala su da budu smeštena u bolnicu. U tom konkretnom slučaju dete je, uz saglasnost majke, odvezeno kod rođaka u unutrašnjost. Ako bi bio slučaj da su i deca pozitivna, morali bismo da postavimo starosnu granicu recimo od 12-13 godina. To ćemo videti kada se pojavi prvi slučaj - rekao je Kon.

Video: U Srbiji od korona virusa obolela još 81 osoba: Ukupno zaraženo 384

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dunja

    25. mart 2020 | 15:48

    Mene niko odvojiti od deteta nece,ako bi obe bile pozitivne!da mi dete od 6g bude izolovano i istraumirano od odvajanja,nema sile!nego lepo dete sa majkom ukoliko je slabiji oblik!

  • Ruja

    25. mart 2020 | 16:17

    Kako to moze odvojiti malu decu od roditelja?Sve razumem i sve prihvatam al nikako decu odvajati od roditelja...Mora da se nadje neko rešenje tipa neke sobe u studentskim domovima ili hotelima za porodice sa decom

  • Ovi

    25. mart 2020 | 15:39

    Doktori osim mucenog gospodina Kona, svaki dan sve bolje sredjeni, obuceni, bolji satovi, narukvice... Izgleda da se komisija vec naplacuje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA