Izolacija je laka uz pun frižider: Živojin iz Vršca ostao je sam i bolestan, znači mu svaka pomoć

"Ja sam sam na ovom svetu", kazao nam je kada smo ga pozvali, ali, ipak, zahvaljujući Vrščanima koji mu svesrdno pomažu, malo mu je lakše

  • 4
Beograd, prazan grad, korona virus Foto: Mateja Beljan

Izolacija sa porodicom, punim frižiderom, otvorenim prodavnicama, pa čak i slobodom da iz kuće katkad izađete i bez radne obaveze, postaje pravi izazov za sve nas. Ali, zamislite izolaciju u kojoj morate da molite komšije, ne samo da vam donesu, već i poklone veknu hleba. A imate samo 30 godina...

Živojin Blagojević (30) iz Vršca, težak je bubrežni bolesnik, privremeno nesposoban da radi zbog bolesti, jer je nedavno izašao iz bolnice i živi od socijalne pomoći. Pre mesec dana umrla mu je majka.

"Ja sam sam na ovom svetu", kazao nam je kada smo ga pozvali, ali, ipak, zahvaljujući Vrščanima koji mu svesrdno pomažu, malo mu je lakše.

- Predivan je osećaj, kad znaš da ipak nisi sam, a ja sam sam ostao na ovom svetu - bez imalo samosažaljevanja, ali surovo iskreno, priča na, Živojin.

Nije gladan, ima hrane, ima ogreva. Potrebno mu je, sigurno, još. Ali, on ne kuka - nema posebne zahteve, sve što je dobio dobro mu je došlo. Svaka kesa sa malo namirnica i higijenskih sredstava za njega znači opstanak. Ali, potrebna mu je i pomoć u kući, "ženska ruka".

- Meni je ovo sasvim dovoljno hrane i ogreva. Ima još dece, gladnih, kojima treba pomoći - govori.

Priznaje, treba mu pomoć - ali sve u granicama normale.

Kada prolazite kraj njegove adrese, a ako ste Vrščanin sigurno je da možete lako da saznate znate gde stanuje, setite se da mu je potrebna pomoć, zapravo, više pažnja nego pomoć. Poneka namirnica, poneka lepa reč, pomoć u kući...

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 111

    25. mart 2020 | 23:41

    Adresa???

  • Pametnica

    26. mart 2020 | 08:10

    Razumem ga.I ja sam sama.Verovali ili ne!?Ni mačku nemam.Ali....🤔

  • Kg

    25. mart 2020 | 23:57

    Razumem decka. I ja sam ostala sama sa 25 godina bez majke i oca, i bez posla zbog ovog stanja. Nemam novca, nemam hrane, nemam nikog da mi pomogne, ali trudim se da idem dalje, dok me glad ne obori..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA