≫ 

Mijodrag odrešio slamaricu da bi pomogao ljudima u epidemiji korone: Ovako je štedeo ceo život

Ovaj starac se ne plaši korona virusa već se pridržava pravila i rado se priseća svog neobičnog zanata, koji mu je doneo zaradu

  • 6
Mijodrag Bajić Foto: RINA

Veliki narodni hitovi ne bi bili ni odsvirani da Mijodrag Bajić iz sela Bogdanica nije svojim veštim rukama popravio brojne harmonike, koje su kasnije koristili veliki muzičari. Tada je ovaj majstor pomagao njima, a sada je odlučio dati onima koji nemaju i iz slamirice izvadio deo svoje ušteđevine koju je čuvao za crne dane.

- Znam da su neki stari nemoćni u ovoj situaciji, da nemaju za šta da kupe ni lekove, ni hranu i zato mi nije žao da dam ono što sam tokom svog dugog rada uštedeo. Nadam se da će ovih sto hiljada dinara bar malo pomoći ugroženima - izjavio je Mijodrag za RINU.

Mijodrag Bajić Foto: RINA

Iako je i sam ušao u devetu deceniju života, ovaj starac se ne plaši korona virusa već se pridržava pravila i rado se priseća svog neobičnog zanata, koji mu je doneo zaradu ali i poznanstva širom sveta.

- Prvo me je zainteresovalo muziciranje, a zatim i sve oko harmonike pa sam upisao muzičko-mehaničarski zanat. Dok sam učio kako popraviti instrument, učio sam i da sviram jer u suprotnom ne bih bio dobar majstor. U toku svog radnog veka sredio sam preko pet hiljada harmonika, a klijenti su dolazili sa svih strana - kaže Mijodrag.

Mijodrag Bajić Foto: RINA

Međutim, preduzimljivi Čačanin nije samo štelovao dugmiće, već se oprobao i u pravom majstorisanju ručno napravivši 35 harmonika. Kaže da se od tog zanata moglo itekao dobro zaraditi, a danas je kao i svaki drugi zanat skoro potpuno zaboravljen.

Video: Marija Šerifović ceo honorar od koncerta daje Anji koja je u požaru izgubila roditelje, brata i pse

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    27. mart 2020 | 09:14

    Srecu i zdravlje dobri covece.

  • Veca

    27. mart 2020 | 09:17

    Svaka čast ovom dekici koji donira sto hiljada, zivi bili i zdravi. Nek vas sreća prati dobri čoveče.

  • 👌🏼

    27. mart 2020 | 13:28

    Eh moj deda, napravi ti sebi problem sa humanoscu, nadam se da nebude tako, previse citamo kako vucibatine otimaju od starih pa cak ih ubijaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA