≫ 

"I druge laboratorije će vršiti testiranje na korona virus: Do 9. aprila ćemo imati 7.000 testova"

- Do sada je naš kapacitet bio 300 do 400 testova dnevno - rekla je premijerka

  • 2

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji za medije koja je počela danas u 18 časova da su u prethodnih 48 sati preduzeli nekoliko mera kako bi se u Srbiji sprovelo takozvano masovnije testiranje građana na korona virus.

- Do sada je naš kapacitet bio 300 do 400 testova dnevno. Doneli smo odluku da pored Torlaka i ostale naše laboratorije budu referentne za testiranje. Među njima su i Institut za javno zdravlje Niš sa 64 testa dnevno, Klinički centar Srbije sa 870 testova i sa 1.500 brzih testova dnevno, kao i referentna laboratorija za mleko u Batajnici u kojoj će moći da se testira oko 1.000 ljudi dnevno - navela je ona.

Kako je istakla, već od sutra ćemo na dnevnom nivou imati oko 2.500 testova od sutra.

- U narednih nekoliko dana će ih biti 4.500. Na Kliničkom centru Srbije pravimo novu laboratoriju, trebalo bi da bude gotova do 9. aprila i očekujemo da ćemo tada imati i do 7.000 testova - navela je Brnabić.

Premijerka je dodala i da idemo i na takozvane brze testove, ali i da je jedna od preduzetih mera obuka medicinskih radnika na VMA kako bi što veći broj njih bio obučen za testiranje.

- To smo sve preduzeli da bismo imali masovnije testiranje - poručila je premijerka Ana Brnabić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA