Spisak stvari koje morate poneti na Sajam ako budete tamo zbog korona virusa

Sve hale sajma su pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije

  • 37
Beogradski sajam, spisak stvari šta da se ponese u privremenu bolnicu Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević, covid19.rs

Prema najavama premijerke Ane Brnabić privremena bolnica na Beogradskom sajmu, od danas će početi da prima prve pacijente zaražene korona virusom. Prostor za smeštaj i nadzor zaraženih sa lakšom kliničkom slikom opremljen je u halama 1, 3, 4 i 5, sa oko 3.000 kreveta.

Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, lekarski nadzor i hrana, a ove stvari ste vi u obavezi da ponesete ukoliko budete otišli u privremenu bolnicu.

Na sajtu, covid19.rs, objavljena je lista stvari koje ste u obavezi da ponesete, te tako sa sobom treba da imate svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pijete kao svoju redovnu terapiju.

Ono što je preporuka da se ponese jesu stvari za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili neku drugu udobnu obuću i to, kako je navedeno, barem dva kompleta. Među preporučenim stvarima jesu i peškiri, bade mantil, čaša - preporuka je da bude plastična, toalet papir i ubrusi.

Takođe za sve pacijente jer navedeno da, ukoliko to žele, mogu da ponesu i svoju posteljinu, jastuke i ćebad, iako je naglašeno da je to već obezbeđeno. Među stvarima koje je moguće poneti nalaze se i telefoni, laptopovi i tablet računari, te u skladu sa tim i punjači za navedene aparate.

Beogradski sajam, spisak stvari šta da se ponese u privremenu bolnicu Lista stvari koje ste u obavezi i koje je preporučljivo da ponesete u privremenu bolnicu - Foto: covid19.rs

- Mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje, a nije loše poneti i slušalice - navodi se na ovom sajtu.

Kako je navedeno sve hale sajma su pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije, a pacijentima će biti na raspolaganju psihijatrijska podrška. Sve hale se greju, u halama postoje toaleti, obezbeđeni su i dodatni, ali i tuševi.

Čitav sajam pokriven je dobrom wi-fi konekcijom, i svaka soba ća imati svoje priključke za struju.

- Pacijentima je dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje - navodi se dalje na sajtu.

Takođe svim pacijentima na raspolaganju će biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre i kompjuteri.

Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19  

Video: Brnabić: Ovo nisu idealni, ali su svakako najbolji mogući uslovi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lepi

    28. mart 2020 | 10:52

    Ako se mora,izdrzati se mora.Bolnica kao bolnica nikome nije draga .

  • Morana

    28. mart 2020 | 11:13

    Wow, zvuči sjajno, odoh da se prijavim! Da se sklonim tamo, jer ću se na poslu sto posto zaraziti, ako već nisam!!!

  • Pokaz

    28. mart 2020 | 11:47

    A uveče će vas zabavljati lepa brena i slatki greh!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA