≫ 

Postavljeni kreveti u Čairu: Pogledajte gde će biti smešteno 1.000 osoba

U hali će biti obezbeđen i dovoljan broj toaleta, kupatila, prostora za rekreaciju, internet i priključaka za električnu energiju

  • 2

Kreveti za osobe koje obole od korona virusa, ali imaju lakšu kliničku sliku, postavljeni su u sportskoj hali Čair u Nišu, po uputstvu Кriznog štaba i Vlade Srbije. U tom prostoru moći će da se smesti 1.000 osoba inficiranih virusom Covid-19.

U hali će biti obezbeđen i dovoljan broj toaleta, kupatila, prostora za rekreaciju, internet i priključaka za električnu energiju, a dalje opremanje krevetima i medicinskom opremom u nadležnosti je Vojske i medicinskih ustanova. U slučaju, eventualne potrebe, Grad je spreman da za ovu namenu opremi i dodatne prostore.

Inače, svih 1.000 kreveta nije u hali, već je deo raspoređen i u drugim objektima sportskog centra.

Pored svakog kreveta je obezbeđena nahtkasna, dvadesetčetvoročasovni internet, biće instaliran veći broj televizora, biće dostupan veći broj toaleta, kao i tuš kabina, postojaće prostori za žene sa decom, kao i za rekreaciju - naveo je dr Žarko Ranković, koordinator Štaba za vanredne situacije grada Niša.

Niš je, posle Beograda i Valjeva, grad sa najviše zaraženih - do 25. marta virus je utvrđen kod 37 osoba.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Evo ovako

    28. mart 2020 | 16:03

    Ajd' da je ko u bgd.sa Paravanima makar sa starom zavesom, pa da se stid baci pod noge,Ali kako se skinuti bolesna žena pred muškarcima svih uzrasta i obrnuto Ma može bez tv.a.Ali nr može ni Bolan bez Stida Hvala

  • D i a

    28. mart 2020 | 16:06

    Sramno,ponižavjuće,protvno ljudskom dostojanstvu!Može bez tv.a ali nikako ne ide bez bilo kakvog paravana makar i od starih krpa Vi direktno želite da se pod bolešću stidimo jedni drugih .Gde su vam merila kod obolelelih ? Gde je granica bezobrazluka,.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA