≫ 

Nove odluke Vlade: Samoizolacija 28 dana, nema šetnji za kućne ljubimce, zatvorene pijace

Ranije smo najavili da će vikendom zabrana kretanja trajati od 15 časova

Beograd, Vanredno Stanje Foto: Nikola Tomić

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

BEOGRAD PIJACA VANREDNO STANJE BAJLONIJEVA PIJACA Sve pijace zatvaraju se do daljenjeg Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za za dane vikenda. Oni će subotom i nedljom morati da ostanu u svojim domovima od 15 časova do 5 časova ujutru. Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 5 časova ujutru do 17 časova.

Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Republike Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 i 21 čas.

pas, trovanje, šetnja Zabranjene šetnje ljubimaca u večernjim satima foto: pixabay.com

Кako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom COVID-19, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

Video: Vapaj ministra zdravlja posle 10. žrtve korona virusa u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    28. mart 2020 | 16:50

    Ja izvodim psa od 20-22 h , kako kada od kada ga imam. 11 godina i tako ce biti ako Bog da jos 11. A sta kaze vlast briga me!

  • Trojanski Konj

    28. mart 2020 | 17:21

    Zašto nas sad traže da volontiramo? Bili smo toliko godina na zavodu i sad kad je virus traže nas da radimo besplatno! Gde su svi ti koji su primljeni preko veze da volontiraju?

  • Ja Sam Psiho 👽

    28. mart 2020 | 17:10

    Ko se nije sakrio u samoizolaciji bio. 😜😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA