≫ 

Sledeće nedelje moguće oštrije mere: U Srbiji od korone umrlo 13, na respiratorima 55 lica

Premijerka je rekla da da je država uspela danas da nabavi još 480 respiratora i da se borba protiv korona virusa nastavlja

Činjenice:

* Potvrđenih slučajeva u zemlji: 741

* Broj preminulih u Srbiji: 13

* Broj izlečenih u Srbiji: 42

* Novo žarište korona virusa u Srbiji je Ćuprija

* Policijski čas traje 12 sati dnevno - od 17 do 5 radnim danima, bolnice čuva vojska

* Policijski čas za vikend je produžen od 15 časova do 5 ujutru

* Stariji od 65 godina u gradovima ne smeju da napuštaju stanove tokom celog dana

* Zatvoreni su tržni centri, ugostiteljski objekti, zabranjena šetnja parkovima

* Ukinut javni prevoz, specijalni prevoz samo za radnike

* Radi se sve veći broj testova, i domovi zdravlja spremaju svoje objekte za testiranje na korona virus

* Na Sajmu u Beogradu postavljeno 3.000 kreveta, danas u 8 sati ta bolnica počinje da radi

* Sve je manje državljana Srbije koji su ostali zarobljeni u inostranstvu, država pomaže da se vrate u zemlju

* Kineski lekari u Beogradu zadovoljni preduzetim merama, zasad bez pooštravanja mera

* U Beograd stigao avion sa tri i po miliona maski, uskoro stiže još respiratora

* Građani neumorno iskazuju podršku zdravstvenim radnicima aplauzom u 20 sati

Najnovije informacije o stanju u regionu i svetu pratite u specijalnom blogu Telegraf.rs

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Iz časa u čas: 

22:50 - Srbija planira da uvede zabranu kretanja 24 sata: Šta ta mera znači?

Postoji mogućnost da će u Srbiji biti uveden policijski čas koji će trajati 24 sata kako bi se sprečilo širenje korona virusa. Odluka o tome biće doneta kada stignu analize stručnjaka.

Ako uvedemo taj celodnevni čas, biće rigorozan. To znači da ne može niko na ulicu. Ne ide se na ulicu, kraj. Kako ne idu penzioneri u prodavnicu, tako i ostali. Kako će to da izgleda? Ne znam, prvi put sam u ovakvoj situaciji - rekao je predsednik Srbije.

22:40 - Beograd u bojama zastave SAD: Podrška američkom narodu 

22:10 - Sve firme će dobiti minimalac za tri meseca, bez izuzetka

Srpska ekonomija će i dalje biti broj jedan u odnosu na zemlje regiona, rekao je predsednik Srbije i objasnio kako će izgledati program mera za oporavak srpske privrede.

Više o tome pročitajte OVDE.

21:50 - U Vojvodini slobodno 160 respiratora, u Beogradu oko 300

Država se trudi da nabavi što više respiratora, rekao je predsednik Srbije dodajući da trenutno u Vojvodini ima 161 slobodan respitrator, a u Beogradu 320.

Aleksandar Vucic Printskrin: TV Prva

Prema njegovim rečima, Srbija je pre izbijanja krize imala ukupno 1. 018 respiratora i objasnio da je od tog broja oko 600 bilo zauzetno za plućne i srčane bolesnike, a da je samo 400 bilo slobodno.

Vučić je naveo da je trenutno oko 60 obolelih od korona virusa na respiratorima.

21:30 - Evo zašto je doneta odluka da se zabrani šetnja kućnih ljubimaca

- Kada vlasnici samo u jednoj zgradi u “bloku” izvedu ljubimce, u proseku iz 10 stanova, oni razgovaraju, ulaze možda i po dvoje troje sa ljubimcima u lift, hvataju za gelendere. Svaki takav izlazak nam dodatno komplikuje situaciju. Znam da se većina oseća da su jaki, da nisu ugroženi, što nije daleko od istine, ali ne smemo da rizikujemo, to moraju da razumejuobjasnio je predsednik Vučić.

21:00 - Aleksandar Vučić o narednim potezima države

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govori večeras o aktuelnim dešavanjima u vezi sa korona virusom, kao i merama koje se preduzimaju u cilju sprečavanja daljeg širenja i suzbijanja pandemije.

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gost je emisije #PrvaTema sa @jjovanajoksimovic na @prvatelevizija.A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

20:25 - Ovako izgleda kućni red na Sajmu za obolele od korona virusa

Prvih 10 pacijenata obolelih od korona virusa primljeno je danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prijem pacijenata je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Svi oni imaju i kućni red kog bi trebalo da se pridržavaju i koji počinje u 6 sati ujutru buđenjem i ustajanjem, saznaje Telegraf.rs.

BEOGRAD SAJAM BOLNICA BOLNICA NA SAJMU Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Slobodan Miljević

19:30 - Avion sa 134 naših građana vratio se iz Abu Dabija

Avion Er Srbije iz Abu Dabija sleteo je večeras na beograski aerodrom "Nikola Tesla", sa 134 naših građana, među kojima je i pet beba, objavljeno je na sajtu beogradskog aerodroma.

Vlada je u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem organizovala taj let Er Srbije za Abu Dabi, izjavio je ranije danas za Tanjug ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da je za sutra planiran let za Stokholm, koji će u povratku sleteti i u Brisel.

18:50 - Brnabić: Ako bude potrebno, uvodimo restriktivnije mere

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, rekla je da će, ukoliko bude potrebe, biti uvedene restriktivnije mere.

Govoreći za Nacionalni dnevnik televizije Pink, ona je rekla da je država uspela danas da nabavi još 480 respiratora.

- Na tome radi predsednik Vučić dan i noć i taj uspeh je neverovatan. Jutros sam dobia mejl da smo nabavili još 480 novih respiratora, to je za nas kao suvo zlato. To je 480 puta tri za živote naših građana - rekla je ona.

Ana Brnabic Brnabić je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za kovid 19 kako bi se raasteretio Torlak-Printskrin: TV Pink

Brnabić je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za kovid 19 kako bi se raasteretio Torlak.

Kada je reč o požrtvovanosti ljudi, premijerka je rekla da je jedna naučnica iz Batajnice, koja se bavi ispitivanjem rezultata testova, došla danas na svoje radno mesto sa koferom, jer zna da će naredna 24 sata provesti tu.

- Građani, takvim ljudima vi pomažete kad ostajete u svojim kućama - poručila je ona.

18:39 - Nova pravila za prodavnice, kladionice i frizerske salone u Beogradu

Grad Beograd će sutra doneti odluku da prodavnice mešovite robe rade do 15 sati radnim danima, a vikendom do 13 sati, s ciljem da svi koji rade u tim objektima mogu da se vrate svojim kućama, u skladu sa odlukom o zabrani kretanja, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je rekao da će Grad Beograd doneti niz novih mera, a o čemu se radi možete pogledati OVDE.

17:26 - Dve žene iz Ćuprije i muškarac iz Paraćina umrli od korona virusa

Predsednik Opštine Ćuprija Ninoslav Erić objavio je danas da su preminule dve žene iz tog mesta i muškarac iz Paraćina, svi zaraženi korona virusom.

Erić je na svom Fejsbuk profilu naveo da su žene imale 82 i 78 godina, a muškarac 73.

16:45 - Na Kosovu 36 hospitalizovanih, pet u teškom stanju

Na kosovskoj teritoriji do danas je registrovana 91 osoba zaražena korona virusom, na Klinici za infektivne bolesti u Prištini hospitaizovano je njih 36, od kojih je pet u teškom stanju, dok su ostali stabilno.

Čekaju se rezultati za još pet osoba testiranih na virus korona, rekao je doktor prištinsog kliničko-bolnickog centra, Saljih Ahmeti.

KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ahmeti je za prištinsku Gazetu Expres rekao da je starost obolelih između 50 do 77 godina, kao i da se čekaju rezultati nekih osoba koji bi trebalo da pokažu da li su se oporavili od korona virusa.

16:00 - Nepregledne kolene automobila na Gazeli u toku policijskog časa

Uprkos činjenici da je policijski čas počeo pre sat vremena, mnogi Beograđani su se zatekli na ulicama glavnog grada i sada zbog toga moraju da plate kaznu.

Na Mostaru su velika gužva i zastoj, a policija kažnjava svakog ko ne poštuje nove mere Vlade Srbije.

15:50 - Srpski stručnjaci: Postoje dve vrste ljudi koji prave problem u borbi sa koronom

Prvi su oni koji imaju simptome korona virusa, ali ne žele da se jave lekarima. Ignorišu simptome. Drugi su oni koji se jako brinu da su zaraženi korona virusom i žele po svaku cenu da budu testirani. A kada test pokaže da su pozitivni, oni beže - upozorio je Predrag Kon.

- Nemojte, ljudi, da se testirate po svaku cenu, nemojte da se plašite, i nemojte da bežite ako ste pozitivni - apelovao je Kon.

15:41 - Da li Srbija ima dovoljno testova za koronu i soba u bolnicama?

Na današnjoj konferenciji je objašnjno zbog čega lica koja su testirana na korona virus u Srbiji čekaju 5 dana i da li taj proces može da se završi brže.

15:20 - Kon: Sajam je najbolje rešenje, sve drugo bi bilo greška

Epidemiolog Predrag Kon jasno je na današnjoj konferenciji rekao da je privremena bolnica na Beogradskom Sajmu najbolje rešenje koje je Srbija imala.

Otvoreno kažem pred svima sa punim srcem da je to najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese. Sve drugo bila bi ozbiljna greška. Apsolutno je to sada bolnica koja je sposobna da radi. Ja još uvek nemam informaciju da li je to danas ili je već u toku, ali suština je da ne može bolje - rekao je Kon.

15:00 - Nov presek stanja zaraženih u Srbiji

Prema najnovijim podacima, u Srbiji je do 15 časova, 29. marta, zabeležen 741 slučaj zaraženih korona virusom. Od poslednjeg izveštaja, u Srbiji su preminule još 3 osobe, tako da se ukupan broj popeo na 13, a na respiratorima se nalazi 55 pacijenata.

14:45 - Kako danas izgledaju beogradske ulice?

 

14:10 - Još pet pacijenata u Čačku

U Opštoj bolnici u Čačku tokom noći bilo je pet prijema tako da je sad ukupno ležećih 20 bolesnika. Dve osobe su u težem stanju, a četiri su spremne za sutrašnji otpust. Usled desetkovanih odeljenja u bolnici i nedostataka medicinksih radnika, trenutno se vrši obuka medicinskih tehničara za uzimanje briseva na COVID-19. Juče je obučeno 20 sestara Doma zdravlja Čačak i 20 sestara Doma zdravlja iz Gornjeg Milanovca.

- Do ponedeljka se planira obuka tehničara iz Lučana i Ivanjice, kao i obuka tehničara iz bolnice, tako da će njihov broj iznositi oko 100. Istovremeno se radi i obuka medicinskih tehničara čiji je cilj da se osveži znanje o korišćenju zaštitne opreme - izjavio je dr Aksentije Tošić, direktor ZZJZ u Čačku.

13:25 Valjevci ozdravili, idu kući

Trojica Valjevaca koji su se dve nedelje nalazila na lečenju u Beogradu sa potvrđenim nalazom korona virusa, ovog prepodneva su dobili otpust iz bolnice i u toku dana bi trebalo da stignu u Valjevo.

Valjevci se vraćaju kući sada sa negativnim nalazom na korona virus, ali po preporuci ostaju u kućnoj izolaciji.

13:20 Prvih 10 pacijenata stiglo na Sajam

Prvih deset pacijenata primeljeno u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

BEOGRAD SAJAM BOLNICA BOLNICA NA SAJMU Privremena bolnica na Sajmu/ Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Slobodan Miljević

13:05 U Despotovcu lopovi nude penzionerima da im dižu penzije

Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić, uputio je danas upozorenje građanima da ne primaju u kuće nepoznate ljude koji ih zovu i nude pomoć dok traje epidemija korona virusa, pre svega starim licima, i zamolio da takve osobe prijave Policijskoj stanici u tom gradi.

U upozorenju objavljenom na sajtu opštine, Nikolić tvrdi da su se "pojavile neke grupe ljudi koji zovu stara lica i nude lekarsku i drugu pomoć, podizanje penzija" i naglašava da to nisu ljudi iz Centra za pomoć i informacije opštine.

13:00 Liturgije danas služene bez vernika

Nakon novog upustva Srpske pravoslavne crkve u hramovima se danas služila liturgija bez prisustva vernika, a manji broj vernika je, ipak, došao ispred hramova da odsluša liturgiju uglavnom poštujući propisano rastojanje od dva metra.

Tako se u Crkvi svetog Nikole u Višnjici okupio mali broj vernika ispred crkve kako bi ispratili liturgiju pošto su vrata bila otvorena.

12.45 Vučić u utorak o merama za oporavak srpske privrede

Predsednik Aleksandar Vučić predstaviće u utorak program mera za oporavak srpske privrede, pogođene virusom korona, saznaje Tanjug u kabinetu predsednika.

Vučić je ranije najavio da će to biti program sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, u cilju oporavka ekonomije o posledica epidemije virusa.

12.40 Drama u Čačku: Muškarac pretio da će da skoči sa terase jer nije testiran

U Nemanjinoj ulici u Čačku došlo je do incidenta kada je muškarac srednjih godina pretio da će da skoči sa svoje terase.

- Čuli smo da viče kako je zaražen i da traži infektologa, da bi bio testiran na korona virus - kaže jedan od očevidaca.

12.35 Novčane kazne za građane Bora koji su prekršili zabranu kretanja

Policija u Boru podnela je u toku prethodnog dana prekršajne prijave protiv pet osoba zbog nepoštovanja naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije.

Na ulicama u Negotinu zatekla je 71-godišnjeg i 78-godišnjeg muškarce, jedan 75-godišnji muškarac zatečen je u Majdanpeku, dok su dvojica 69-godišnjaka zatečeni u Kladovu, saopšteno je iz MUP-a, a Sudija za prekršajni postupak izrekao im je novčane kazne.

11.15 U tranzitnoj zoni u Moskvi blokirano četvoro naših građana: Više od 120 Srba želi da dođe iz Rusije

Na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u tranzitnoj zoni blokirano je četvoro građana Srbije, a neki od njih su na aerodromu već 4, 5 dana, rekao je danas ambasador u Moskvi Miroslav Lazanski.

Lazanski je za televiziju Prva rekao da je želja da oni budu upućeni u Štokholm gde oko 200 naših državljanja čeka evakuaciju, ali Rusija je obustavila međunarodne letove.

Miroslav Lazanski Foto: ATA Images

11.00 Zaštitnik građana obišao privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu: Ispunjeni uslovi da se koristi

Zaštitnik građana Zoran Pašalić obišao je danas na Beogradskom sajmu privremenu bolnicu koji su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uredili za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom.

- Značajno je da je sve što je Pravilnikom predviđeno ispoštovano, pogotovo ono što se odnosi na različite ulaze, kako ne bi moglo doći do širenja zaraze. Pregledali smo i one sadržaje koji su neophodni za boravak ovde, kao što su toaleti i ostale prostorije u kojima bi boravili građani koji se ovde nalaze - izjavio je zaštitnik građana nakon obilaska privremene bolnice na Beogradskom sajmu.

Zoran Pašalić Foto: mod.gov.rs

10.40 Srpska fudbalerka zarobljena u SAD, američka porodica je primila kao svoju: Ovo je njihova priča!

Prethodne nedelje, naša fudbalerka Viktorija Mišeljić (21) ostala je u Americi i nije mogla da se vrati usled kolapsa koji je izazvao korona virus, ali je imala sreću što uz sebe ima prave prijatelje.

Porodica Ficdžerald joj se našla u nevolji, saigračica i prijateljica iz fudbalskog tima, Amanda, nije mnogo razmišljala kada je čula da Viktorija nema gde da ode.

Viktoriji nedostaje Niš, ali je sve lakše u porodičnim uslovima sa Amandom i mamom Alisom. Za Telegraf, sve tri su opisale dane kućne samoizolacije, a situacija nije naivna ni u Nju Džersiju. Broj zaraženih raste, uveden je i policijski čas u Njujork Stejtu.

Video: Srpska fudbalerka zarobljena u SAD, američka porodica je ugostila kao svoju

10.35 Nova žrtva korona virusa u Srbiji

Uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, na Кlinici za infektivne bolesti Кliničkog centra Vojvodine preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Кikinde inficiran korona virusom.

U poslednja 24 sata u AP Vojvodini testirano je 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15.

10.15 Raste broj zaraženih na severu KiM, oboleli smešteni u KBC Kosovska Mitrovica 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić saopštio je jutros da su na severu KiM registrovana još dva slučaja zaraze virusom korona.

Jedna inficirana osoba je iz Kosovske Mitrovice, a druga iz Leposavića, 1976. i 1977. godišta, i oni su smešteni u KBC u Kosovskoj Mitrovici, preneo je Ðurić.

10.00 11 gradova na crnoj listi u Srbiji: Ovde je broj zaraženih najveći, prosečna starost preminulih 63,8

Statistika korona virus Srbija Printskrin: covid19.rs

Broj inficiranih virusom COVID-19 u Srbiji najveći je i dalje u Beogradu, gde je zasad zabeleženo 289 slučajeva koji su pozitivno testirani na koronu, saopštili su nadležni na satju covid19.rs.

Osim prestonice, grad na "crnoj listi" je i Valjevo, u kome je 47 ljudi zaraženo. U međuvremenu Ćuprija je premašila Niš po broju inficiranih ljudi - trenutno u tom gradu 41 pacijent je na posmatranju zbog virusa korona, dok u Nišu ta brojka iznosi 37.

Statistika korona virus Srbija Printskrin: covid19.rs

9.47 Vučić u TV emisiji večeras u 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovaće u televizijskoj emisiji u 21 čas, potvrđeno je na Instagram nalogu buducnostrbijeav. 

 
 
 
View this post on Instagram
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće gost emisije #PrvaTema sa @jjovanajoksimovic na @prvatelevizijaA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

9.19 Grad Jagodina za svoje penzionere obezbedio taksi vozila, besplatno od marketa do kuće

Penzioneri na teritoriji grada Jagodine su i ove nedelje, kao i prošle, imali besplatan prevoz od marketa do svojih stanova i kuća, kako bi lakše mogli da prenesu stvari koje su jutros kupili u marketima, a u svemu tome im pomažu i volonteri koji su se odazvali pozivu svog grada.

- Nedeljna kupovina rano ujutro od strane penzionera je u gradu Jagodini i ove nedelje protekla disciplinovano i u najboljem redu i sve u skladu sa odlukama državnih organa. I ove nedelje penzioneri su u Jagodini svoje namirnice koje su kupili u marketima prevozili do svojih stanova i kuća taksi vozilima besplatno, a taj prevoz je obezbedio grad Jagodina.

KORONA MERE PRODAVNICE Foto: Tanjug/Dušan Aničić

9.17 U srpskim sredinama na KiM obolela žena

U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji i dalje ima samo jedna osoba obolela od korona virusa i ona je prebačena u KC Niš, a u tvrđuju se kontakti stanovništva sa obolelom ženom i njenom porodicom radi preduzimanja daljih epidemioloških mera, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, u albanskim sredinama ima 90 obolelih.

9.15 Niški studenti se priključili borbi protiv korone: Prave zaštitne vizire za lekare, fali materijal

Studenti doktorskih studija Mašinskog fakulteta u Nišu uz pomoć svojih profesora i podršku ove visokoobrazovne ustanove, priključili su se akciji grupe Vizionari Srbije i počeli da prave zaštitne vizire za medicinske ustanove. Prvih dvadeset primeraka napravljenih na 3D štampačima već je stiglo na nišku Infektivnu kliniku, a proizvodnja će biti nastavljena sve dok budu mogli da nabavljaju materijal.

Video: Studenti Mašinkog fakulteta u Nišu prave vizire za zaštitu od korona virusa

8.45 Čitaoci Telegrafa šalju svoje primere tokom borbe protiv korona virusa.

Marko Lazarević "Ovako se ide u prodavnicu" / Foto: Privatna arhiva

8.30 Danas program ekonomskih mera za oporavak posle korone

Predsednik Aleksandar Vučić danas će predstaviti program ekonomskih mera, sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, za oporavak srpske ekonomije, koja je pogođena situacijom sa virusom korona.

- Mislim da smo napravili ozbiljan program, kao i 2014. godine. Nismo jurili i žurili da se dodvoravamo narodu, već smo doneli ozbiljne mera koje će pokazati da Srbija može brže od drugih da izađe iz ekonomskih problema u koje ju je korona bacila. Pored i posle života naših ljudi, koji su najvažniji, ovo je od ključnog značaja - naglasio je ranije Vučić.

8.00 Zbog mogućeg pojačanog nasilja u porodici dostupan SOS telefon u Užicu: Za žrtve izolacija je kobna

U uslovima izolacije i ograničenog kretanja stanovništva, tokom vanrednog stanja, kao i policijskog časa, moguće je pojačano nasilje u porodici, te je u Užicu dostupan SOS telefon za žrtve porodičnog nasilja. Ovaj telefon je dostupan svim građanima Zlatiborskog okruga od 8 do 20 časova: 0800 333 445

7.00 Danas prijem prvih pacijenata na Sajmu

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu od danas počinje da prima prve pacijente obolele od novog virusa korona sa lakšim tegobama. U taj objekat moći će da uđu isključivo pacijenti i zdravstveni radnici, a javnosti i novinarima nije dozvoljen pristup, jer je ceo prostor dezinfikovan i spreman za lečenje obolelih. Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5, a Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Osim lekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi. Na sajmu su obezbeđeni svi sanitarni uslovi, pacijentima će se u tom prostoru dopremati i hrana, konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni, a osim toga, ceo sajam je prekriven wi-fi. Lista svih stvari koje pacijenti mogu da ponesu sa sobom tokom lečenja u privremenoj bolnici biće objavljena na sajtu covid19.rs . Očekuje se da će lečenje pacijenata sa lakšim simptomima trajati između 14 i 28 dana.

03.30 Stigao avion sa medicinskom pomoći uz UAE

Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv korona virusa, koju su kao prvi deo pomoći poslali Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), sleteo je u Beograd posle ponoći.

avion pomoc uae Stigao avion sa medicinskom pomoći za našu zemlju Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U prvom delu donacije UAE je 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera, ukupno 10 tona pomoći. U drugom delu donacije, UAE poslaće Srbiji respiratore.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19  

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    29. mart 2020 | 10:19

    Citam dole komentare i vidim da mnoge porodice vec sad imaju mnogo velikih problema. Nemaju novca za osnovne potrebe. Mnogi dobili otkaze. Mnogima su delatnosti koje su im bile izvor prihoda nacisto stale. Sta sa tim ljudima? Penzionerima po 4 hiljade, ok. A na ljude bez posla i ljude koji su na socijali njih ste zaboravili, sta sa njima? Ljude koji vise nemaju ama bas nikakva primanja? STA SA TIM LJUDIMA???

  • Milena

    29. mart 2020 | 09:35

    Ja vise nemam ni dinara! Kako cu sta cu nemam pojma? Umrecu od gladi sa svoja dva deteta a ne od virusa!!!

  • Pgp

    29. mart 2020 | 10:08

    Maaa ako je sudjeno da umrem ja cu da umrem, viruss je nebitan skroz, msm obolelo 1000 ljudi a nas ima 7 mil, smesno, pogledajte sunce, lepo vreme, izadjite i prosetajte, to je lek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA