≫ 

Dobre vesti iz Valjeva, troje se vraćaju iz bolnice i govore: Ako osetite nešto, odmah zovite lekara

Sva tri pacijenta imala visoku temperaturu, jedan upalu pluća; preporučuju svima da reaguju na prve simptome, ali da se pre svega čuvaju od zaraze

  • 14
Valjevo, koronavirus, novo

Foto: Wikipedia/Guerberj, Pixabay, Tanjug/AP

Trojica Valjevaca koji su se dve nedelje nalazila na lečenju u Beogradu sa potvrđenim nalazom korona virusa, ovog prepodneva su dobili otpust iz bolnice i u toku dana bi trebalo da stignu u Valjevo. Valjevci se vraćaju kući sada sa negativnim nalazom na korona virus, ali po preporuci ostaju u kućnoj izolaciji.

- Osećamo se dobro i tako je već nekoliko dana, pre dva dana su nas ponovo testirali, juče još jednom i nalaz na korona virus je negativan. Nas trojica u bolnicu u Beograd stigli smo pre skoro dve nedelje, uglavnom sa visokom temperaturom, ali i upalom pluća u jednom slučaju.

Bićemo još za svaki slučaj u karantinu, ali vraćamo se kući - kaže za Vamediu jedan od Valjevaca koji su pre dve nedelje primljeni u bolnicu Dragiša Mišović u Beogradu.

Kako navode, za njih će biti organizovan prevoz u Valjevo gde ih čeka 28 dana karantina i obaveza da bilo kakvu promenu stanja odmah prijave.

- Iako smo se osećali bolje i dobro ipak smo kao na iglama čekali rezultat testa. Kad smo čuli da smo negativni, šta da Vam kažem osim: 'Čuvajte se, ljudi, budite oprezni, poštujte mere i bilo kakav simptom da primetite i osetite, odmah se javljajte lekaru' - poručili su Valjevci.

Video: Lepa vest iz Italije: Lekari pozdravljaju izlečenu pacijentkinju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "Hipohonder"

    29. mart 2020 | 13:48

    Pa kako bre javite se a oni te pošalju kući sa hemomicin, pa drugi put sa alergiju, a treći put ti kažu da nema test, četvrti put da si hipohonder! A ti teško dišeš, imaš blagu temperaturu, proliv, bolove u grudima, kašalj, grebanje grla, krvave oči. Šta treba čovek da ima da bi ga testirali i lečili?!

  • ana

    29. mart 2020 | 14:56

    Korona odnosi ljudske živote. Zato pamet u glavu i pridržavati se svih preporučenih mera.

  • ana

    29. mart 2020 | 14:56

    Jedino postovanjem mera koje je vlada propisala kao i slusanjem saveta struke izboricemo se sa ovim virusom sa minimalnim brojem zrtava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA