≫ 

Vojnička disciplina: Ovako izgleda kućni red na Sajmu za obolele od korona virusa

Prvih 10 pacijenata primljeno je danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu

Beogradski sajam, korona virus

Foto: ATA Images

Prvih 10 pacijenata obolelih od korona virusa primljeno je danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prijem pacijenata je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Svi oni imaju i kućni red kog bi trebalo da se pridržavaju i koji počinje u 6 sati ujutru buđenjem i ustajanjem, saznaje Telegraf.rs. Od 6.30 do 8 sati pacijenti mogu da održavaju ličnu higijenu, a potom im se, od 8 do 9 sati, servira doručak. Naredna dva sata, do 11 sati, predviđeno je za lekarske preglede i terapije.

U isto to vreme, dakle od 9 do 11 sati predviđeno je i čišćenje i dezinfekcija prostorija u hali. Od 9 do 12 predviđene su slobodne aktivnosti (čitanje i slično). Pre ručka, predviđenog u terminu od 13.30 do 14.30, predviđeno je i vreme posvećeno održavanju lične higijene od 12 do 13.30.

BEOGRAD SAJAM BOLNICA BOLNICA NA SAJMU

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije/Slobodan Miljević

Posle ručka sledi još jedna doktorska vizita, pa slobodne aktivnosti. Vreme određeno za održavanje lične higijene predviđeno je i od 18 do 19 časova. A večera je od 19 do 20 časova. Sledi slobodno vreme i noćni odmor koji počinje od 22 časa i traje do 6 ujutru.

Pacijenti sa blagom kliničkom slikom na Sajmu

 

Na sajmu u Beogradu biće zbrinuti zaraženi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni za komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5. Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Brnabić: Posle Austrije, ovo su najbolji uslovi u Evropi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fenix

    29. mart 2020 | 20:45

    Ne znam zašto se narod toliko buni, kad je ovo improvizovana bolnica jer nemamo uslova kao Kinezi da gradimo iz temelja novu. Drugo, na žalost sam ležala u bolnici i ovo su pravila ustajanja, vizita, obroka... Samo što u pravoj bolnici nemaš baš luksuz da se igraš i gledaš tv. Inače, ko je u bolnici, taj je otišao da se izleči, da leži i miruje i prebrodi bolest. Ne znam šta je ljudima tu odvratno, verujte lepše je nego pojedine klinike. Nemojte da ste zajedljivi, to je napravljeno da nam pomogne, a kad se i to napuni, ne znam gde će narod jer će masovno da se pojavljuju novozaraženi.

  • Marta

    29. mart 2020 | 21:01

    E tamo je izgleda zabavno. Ima bilijar, Ima drustva, besplatna hrana I internet. Pare su mi na izmaku, pa ako neko Ima vezu da me ubaci.

  • Rale

    29. mart 2020 | 20:23

    ...a jutarnja fiskultura, preskakanje prepreka i penjanje uz konopac, požarni kod wc ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA