≫ 

Naučnica iz Batajnice, koja radi na testovima za korona virus, na posao je danas došla sa koferom

Pored stručnjaka, velika odgovornost i na građanima - rekla je premijerka Srbije i još jednom ponovila apel da ostanu u svojim domovima

  • 4
Koronavirus, korona virus, Italija, lekar, bolnica Foto: Tanjug/AP

U borbu protiv korona virusa u Srbiji uključili su se svi od zdravstvenih radnika, preko infektologa i virusologa i drugih stručnjaka. Kada je reč o požrtvovanosti ljudi, predsednica Vlade Ana Brnabić ispričala je danas o naučnici iz Batajnice koja se bavi ispitivanjima testova koji se rade zbog utvrđivanja prisustva virusa.

Naime, naučnica koja čita, istražuje i obrađuje testove koji dolaze, došla je danas na svoje radno mesto sa koferom.

- Danas nam je jedna naučnica, koja radi u Batajnici, žena koja čita, istražuje, obrađuje testove koji dolaze, došla sa koferom. Zato što zna da će tamo biti naredna 24 sata. Ona zna da će napustiti svoju porodicu i boriti se na prvim linijama fronta. Takvim ljudima hvala. Takvi će nas sve izvući, sa svom podrškom koju država može da da - rekla je premijerka.

Ona je posebnu zahvalnost uputila i našim infektolozima koji su radili trijažu pacijenata celu noć, što će danas preuzeti Zemunska bolnica.

- Građani, takvim ljudima vi pomažete kad ostajete u svojim kućama - poručila je ona.

Ona je ipak istakla da je pored stručnjaka, velika odgovornost i na građanima i još jednom ponovila apel da ostanu u svojim domovima.

U Srbiji obolela 741 osoba

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19.  Preminule su još tri osobe, pa je korona virus do sad u Srbiji odneo ukupno 13 života.

Na respiratoru je 55 pacijenata.

U Srbiji je od posledica korona virus preminulo 11 ljudi, dok je izlečeno 42.

Danas je na Beogradski Sajam primljeno prvih 10 pacijenata sa blažom kliničkom slikom koji će se ovde lečiti.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Kon: Mi jesmo u ratu, ja sam vojni epidemiolog

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. mart 2020 | 20:28

    Naucnica se stavila u sluzbu drzave i da, da doprinos kroz svoje znanje ,jer vreme je mnogo vazno kad se radi o zivotu ljudi ,nacije!

  • Johan

    29. mart 2020 | 21:10

    Jos jednom se pitam dali je moguce da Hrvati pregledaju 5900 uzoraka u jednom danu a nasi strucnjaci ispod 400 sta je tu problem ili mi nesmemo da preglwdamo vis jer je studija pokazala da je svaki treci zarazen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA