≫ 

Kikinđani imaju veliku pomoć: Na Fejsbuku objavljuju gde je i kolika gužva ispred prodavnica

Kikinda je do pre nekoliko dana smatrana jednim od žarišta infekcije korona virusom

  • 0
NIS VS PATROLE, patrola, korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Dok ne počne policijski čas, građani Srbije se trude da završe što više obaveza. S obzirom na to da mnogi i dalje rade, pa makar i od kuće, često zbog posla ne mogu da stignu da obave kupovinu ili da završe neki posao u banci, pa se tim obavezama posvećuju vikendom, kada se neretko stvaraju i veće gužve.

S obzirom na to da bi na ulici trebalo da se provodi što manje vremena, pojedini gradovi su se dosetili kako da pomognu svojim žiteljima. Tako se na Fejsbuk profilu Grada Kikinda nekoliko puta dnevno objavljuje kolike su trenutno gužve ispred prodavnica, apoteka i pošta. 

Recimo, u nedelju ujutru, do 11 sati, najveće gužve bile su uglavnom ispred prodavnica, gde se u redu čekalo i do 40 minuta. U apotekama se u proseku čekalo pet do 10 minuta, dok u nekim poštama nije bilo gužve, a u pojedinim se čekalo i do 20 minuta.

Podsetimo, Kikinda je do pre nekoliko dana smatrana jednim od žarišta infekcije korona virusom. Juče je na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo 62-godišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom, a i prva žrtva opasnog virusa u Srbiji, muškarac koji je preminuo 20. marta, bio je iz Kikinde.

KCV navodi da se na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine trenutno leči 35 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa COVID - 19.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta

Video: Snimci iz jednog od najvećih žarišta korona virusa u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA