≫ 

Bogoljub Karić: Ne klonite duhom, koliko god bila teška muka koja nas napada, pobedićemo ljubavlju

- Ali, istovremeno, kao da nas je ta "obaveza" trgla i okrenula jedne prema drugima, ljubavi u porodici, suštini životne sreće! - piše Karić

  • 5
Bogoljub Karić Printskrin:Facebook/Bogoljub Karić

Bogoljub Karić oglasio se na svom Fejsbuk profilu i poručio svojim pratiocima da je sve globalna tragedija naterala da ostanu kod kuće, ali da niko ne treba da klone duhom.

- Dragi moji! Današnji život ide velikom brzinom, svi su u nekakvoj trci, nedostatku vremena, u žurbi... Ljudi zaboravljaju da male stvari čine život, čine sreću, jer im se stalno čini da se te svete stvari, porodica, druženje, pesma, zajednički ručkovi, mogu ostaviti za "posle"... "Samo da još ovo završim!" - obično se pravdamo - napisao je Karić na svom Fejsbuk profilu.

On je rekao da nas "neke spoljne stvari ili neplanirane situacije navedu da malo razmislimo o celom našem životu i promenimo prioritete".

- Tako je i sa ovom globalnom tragedijom zvanom koronavirus. Naterala nas je ova iznenadna globalna tragedija da ostanemo kod kuća i da na taj način svi učestvujemo u borbi protiv te svetske bede. Ali istovremeno, kao da nas je ta "obaveza" trgla i okrenula jedne prema drugima, ljubavi u porodici, suštini životne sreće.

Mara počela ponovo da sprema stara srpska jela

Tako je i moja Mara, kao verovatno i većina srpskih domaćica ovih dana, počela da ponovo sprema naša stara jela, da nas sve raduje i okuplja za sto, kao što su to vekovima radile naše žene, "tri stuba" svakog uspešnog doma! I, kao što ćete videti iz ovog snimka, nije ni malo izgubljen kod nje talenat za spremanje, ono što je učila od svoje majke Bose, što je upijala kao deo tradicije u našoj Peći, u pitomoj Metohiji, pored brze Bistrice i u podnožju prelepih i gordih Prokletija... Eh, da mogu, dragi moji prijatelji da svakim od vas podelim ovu radost i da vam pošaljem po jedno parče ove, prave, mirisne i ukusne domaće pite! Mada, ne sumnjam da se i u vašim kućama širi miris koji podseća na dobre stare dane, atmosferu kuća u kojima smo odrastali, na naše roditelje, bake i deke...

Zato, ne klonite duhom! Koliko god bila teška muka koja nas napada, uvek je možemo pobediti ljubavlju, radošću, optimizmom i podrškom jedni drugima.

Radujte se, jer radost povećava hormon sreće a hormon sreće povećava imunitet! Tako da je i ova predivna Marina domaća pita jedan on lekova protiv virusa! Živi nam i zdravi bili! Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić - napisao je Bogoljub Karić na svom Fejsbuk profilu.

Video: Četvorostruko venčanje kod Karića! Bogoljub: Srbija da se venčava i da rađa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Loki

    29. mart 2020 | 21:24

    Ne pametuj daj pare !

  • Ena

    29. mart 2020 | 21:50

    Nisam procitala nigde da je ovaj veliko Srbin donirao nesto svojoj drzavi i svom narodu !Nikakvu korist od tvoje podrske mamo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA