≫ 

Preminuo episkop valjevski Milutin: Imao je korona virus

Eparhija valjevska je pre tri dana saopštila da je kod vladike Milutina potvrđeno prisustvo virusa korona

  • 48
Episkop valjevski Milutin Printskrin: Youtube/Богољубље

Episkop valjevski Milutin preminuo je noćas, dva časa nakon ponoći u KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu, gde je bio prebačen zbog pogoršanja svog zdravstvenog stanja, nakon što mu je potvrđen korona virus, potvrđeno je u “Blicu” u Eparhiji valjevskoj.

Podsećamo, Eparhija valjevska je pre tri dana saopštila da je kod vladike Milutina potvrđeno prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika Eparhije, kao i da se oni nalaze na lečenju u KBC „Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

U istom saopštenju Eparhija je najoštrije protestovala i demantovala pisanje pojedinih medija i izjave čelnika lokalne vlasti da se zaraza korona virusa na ovom području “raširila zbog putovanja pojedinih sveštenika u inostranstvo i dolaska sveštenika iz Italije u Valjevo”.

- Od trenutka proglašenja vanrednog stanja, episkop Milutin ni za jedan metar nije napustio sedište Eparhije valjevske i od početka je poštovao pravila samoizolacije, odgovorno dajući primer svim sveštenicima i vernicima. Vladika Milutin prvi je u SPC doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred praznik Vaskrsa (svećenje vaskršnje vodice), imajući u vidu informaciju da se u Valjevu pojavio virus i starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze – saopštila je tada Eparhija. P. V.

Episkop Milutin je rođen 10. januara 1949. godine u selu Mijači kod Valjeva. Već sa 14 godina otišao je u manastir Kaona gde je bio iskušenik, da bi se 1963. godine i zamonašio. U manastiru Kaona bio je namesnik, paroh i iguman. Pre nego što je, nakon dva veka, Eparhija valjevska ponovo uspostavljena, episkop Milutin je bio episkop australijsko–novozelandski, a u zavičaj se vratio posle zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC, kada je izabran za epikopa obnovljene Eparhije valjevske. Ustoličen je u septembru 2006. godine u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Video: Crkva poslušala uputstva Vlade: Liturgije danas služene bez vernika

Video: Na respiratoru je 55 pacijenata i oni su u kritičnom stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljanaaa

    30. mart 2020 | 10:41

    SLAVA MU! a vi što pucate minuse pod hitno obaviti razgovor sa sobom🤮

  • TDM

    30. mart 2020 | 11:10

    Jedan od najvecih i pravi predszavnik Boga. Bio je andjeo na zemlji. Poslovno sam ga upoznala kad se spremao da ide u Australiju i od tada je ostavio zauvek trag u meni i radost da postoje ljudi kao on. Koliko sam ga volela toliko mi je sada tesko. S bogom veliki covece.

  • Mako

    30. mart 2020 | 11:33

    Moli se za nas grešne Anđele .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA