≫ 

Lekarka iz Kraljeva zaražena korona virusom: Još 18 radnika Zavoda za javno zdravlje u samoizolaciji

Zavod za javno zdravlje u Kraljevu gotovo u celosti prestaje sa radom

  • 10
Koronavirus korona virus doktori Foto: Tanjug/AP

Štab za vanredne situacije grada Kraljeva saopštio je da više ne šalju uzorke za testiranje na COVID 19 na Institut za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", da je to do daljnjeg obustavljeno jer u toj ustanovi postoje tehnički problemi, piše RINA.

Naime, jutros je potvrđeno da je lekarka epidemiolog iz Vrnjačke Banje, a koja je radila u Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu, zaražena korona virusom.

Zbog toga je od jutros 18 radnika Zavoda za javno zdravlje u samoizolaciji.

Prema rečima dr Aleksandra Macana, direktora kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, postoji velika verovatnoća da se pregledi određenog broja uzoraka ubuduće vrši u Veterinarskom specijalističkom institutu u Кraljevu.

- Trenutno postoje tehnički problemi na ovom institutu i do daljnjeg je obustavljeno slanje uzoraka na testiranje. Očekuje se da će Zavod za javno zdravlje u Кraljevu će dobiti instrukciju za dalje slanje uzoraka -  navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije i dodaje:

- Danas je izvršena obuka po 20 medicinskih sestara Doma zdravlja ,,Кraljevo“, i Opšte bolnice ,,Studenica“ za uzimanje uzoraka kod pacijenata u cilju spremnosti za masovno testiranje.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Zašto se na rezultate čeka 5 dana, da li Srbija ima dovoljno testova za koronu i soba u bolnicama?

(Telegraf.rs / RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljka

    30. mart 2020 | 11:16

    Zbog cega nema vise virusologa? Ovi sto se pojavljuju ni jedan nije virusolog. To vam je isto da polimis nogu, a leci te ginekolog ili inernista Zar nije logicnije je da o virusu prica virusolog , a ne Kon i njemu slicni. Ja u njega uopste nemam poverenja. Setite se sam afere o onim vakcinama sta je radio. Odjednom se sada on pojavljuje.

  • Мара

    30. mart 2020 | 10:52

    Води ли неко бригу о оореми тих људи који су на удару? Којом опремом располажу? Заразили се медицинари, војници, ни полиција није у ништа бољој сутуацији по питању заштите.Аман, државо, опамети се.

  • Johan

    30. mart 2020 | 10:51

    Pa nemate materijal za uzimanje uzoraka priznajte nije valda zavod za javno zdavlje kraljevo da ima samo jednog doktora manite me ovoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA