≫ 

Novosadski Sajam od sutra otvoren za pacijente obolele od korona virusa: Može da primi 1.000 ljudi

Beogadski Sajam juče je primio prve obolele

  • 0

Prostor Novosadskog Sajma od sutra će biti osposobljen za smeštaj oko 1.000 ljudi koji su zaraženi korona virusom, a koji će tu imati neophodne uslove za život i medicinsku negu, najavio je jutros ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Poslednje pripreme su u toku. Vojska je na svim ulazima u hale i na Sajam, kazao je Vulin za TV Pink.

U Master hali i Hali 1 Novosadskog sajma dezinfikovane su, u njima je oko 1.000 kreveta, postavljeni su dodatni toaleti, tuš kabine, paravani, smeštaj za medicinske radnike i prostorija za medicinsko osoblje.

- Na devet kreveta biće postavljen jedan paravan, svako će imati kasetu za lične stvari. Život će biti organizovan po vojničkim pravilima i vodiće se računa o svakom ko dođe, a najbolje bi bilo da se za ovim smeštajem ne javi potreba. Objekti u Novom Sadu i Beogradu biće jednako opremljeni, ali to nisu mesta za uživanje, već za lečenje i najmanju moguću izloženost zdravstvenim rizicima - rekao je Vulin, prošle nedelje tokom posete Novosadskom sajmu.

Video: Slavica Đukić Dejanović večeras odgovara na vaše pozive: Pokušaću da dam savete zbog napada panike

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA