≫ 

Pacijent u KBC Bežanijska kosa primljen zbog masivnog infarkta. Ima i koronu, bez ijednog simptoma

- Njemu smo sačuvali život, ali i našim zaposlenima - kaže direktorka KBC Bežanijska kosa, Marija Zdravković

  • 1
Srčani udar, napad Foto ilustracija: Shutterstock

U KBC Bežanijska kosa danas je primljen pacijent koji je imao infarkt, a za koga se nešto kasnije ispostavilo da je zaražen korona virusom. Prema rečima direktorke KBC-a Marije Zdravković, radi se o čoveku od 45 godina, kod kog se razvio masivni infarkt.

- On zaista nije imao vremena bilo gde drugde da dođe, ali s obzirom da smo mi edukovali celokupno osoblje, naše osoblje se izuzetno dobro snašlo, postavilo sumnju, uradili smo implantaciju stenta. Njemu smo sačuvali život, pod punim epidemiološkim merama, potpuno izolovan, osoblje je kompletno zaštićeno, nije bilo nikakvih kontakata ni dodira sa drugim pacijentima - objasnila je Marija Zdravković za Pink.

Bio bez tegoba

Prema njenim rečima, pacijent je bez ikakvih tegoba, osim što je nosilac virusa, njegova glavna tegoba je bila masivni infarkt, koji je rešen.

- I upravo taj slučaj treba svima da pojasni kome nije jasno zašto se insistira na ovako strogim merama socijalne distance upravo zbog toga što su mnogi ljudi pre nego što se razbole u nekom periodu nosioci virusa i zato je vrlo važno da pacijenti i svi mi zajedno da ne razmišljamo da li neko ima virus ili ne već da sprovodimo mere - objasnila je doktorka.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Evo šta da rade oni sa temperaturom 37,5 i grebanjem u grlu koje traje danima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki & Srki

    30. mart 2020 | 21:09

    Svaka cast za nase medicinare, zivi i zdravi bili dobri ljudi, zivela Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA