≫ 

U naredna dva dana ako mladi i neodgovorni ne počnu da poštuju mere, Srbija će imati KATASTROFU

- Za mene su mladi i od 40 i 50 godina, nisu samo omladina iz škola i fakulteta. Nemoj da se uzdaju mnogo u svoj očuvan imunitet, i da govore "nama neće ništa biti, ovo pogađa stare"

  • 83
Branislav Tiodorović

Foto: Youtube/NiskaTelevizija, Tanjug/AP

U naredna dva dana ako mladi i svi oni koji ne poštuju mere izrečene za borbu protiv korona virusa, to ne počnu da rade, imaćemo katastrofu rekao je u intervjuu za Telegraf.rs profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i savetnik direktorka Instituta za javno zdravlje u Nišu.

On je pričao o tome da treba strogo da se držimo svih mera i policijskog časa da nam ne bi uveli još gore, odnosno da se zabrana kretanja ne bi produžila na 24 sata.

Na pitanje da li je vreme da se on uvede kaže da će se to desiti ukoliko se stvari radikalno ne promene u naredna dva dana.

- U dva dana mladi i neodgovorni moraju da shvate da mora da se poštuju mere, inače, imaćemo katastrofu. Onda će biti potrebe da policijski čas traje i 24 sata - kazao je prof. dr Tiodorović.

Tiodorović je rekao da je primetio da penzioneri najviše poštuju donete mere, čak u 99 odsto slučajeva, što se, kako je naveo, ne može reći za mlade.

Zato, kako je rekao stopa smrtnosti od korona virusa u Srbiji od 2.04 treba da zabrine mlade i sve one koji ne poštuju mere, a navodi i podatak da 29 odsto obolelih čine mlađi od 60 godina.

koronavirus, korona virus, Srbija, Beograd,

Foto: Mateja Beljan

- Ne znam da li će ta stopa smrtnosti da zabrine nekog mladog čoveka, odnosno grupu koja se šeta po ulicama, i po parkovima a ne nose masku, a ja sam to video. Za mene su mladi i ovo od 40 i 50 godina, nisu samo omladina iz škola i fakulteta. Nemoj da se uzdaju mnogo u svoj očuvan imunitet, i da govore "nama neće ništa biti, ovo pogađa stare". Mora da nam bude opomena kad umre neko ko je 1974. godište. On jeste imao dijabetes i kardiovaskularnu bolest, ali je suviše mlad. Mladi treba da shvate ovo vrlo ozbiljno. Ako to ne uradimo, ako se ne poštuju sve mere, ništa nam neće značiti  to što smo mi krivu uspeli malo da spustimo, da je malo primirimo.

Sve o čemu smo razgovarali sa profesorom Tiodorovićem možete pročitati na OVOM linku.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Tiodorović o sličnostima Srba sa Italijanima i Špancima: Iduće 2 nedelje teške, moguć pik oko Uskrsa

(LJ. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    31. mart 2020 | 12:12

    Zbog beograda da ispasta srbija, zatvori nabedjene seljake...beogradjane i nema problema

  • Jo

    31. mart 2020 | 11:23

    EVO ME NAPOLJU......LEPOTA....

  • Kaja

    31. mart 2020 | 11:21

    Ponavljam komentar od juce. Uvedite novcane kazne za one po parkovima, setalistima. Zatvorite fabrike na 2 nedelje, sve ako treba, ali nemojte 24h policijski cas. Ko ce da brine o starima i nemocnima. Da li znate koliko njih ne moze samo da jede, koliko njih je u pelenama???? Pa jel treba vojska da ih presvlaci? Aman vise...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA