Kad se završi aplauz za lekare, Jovica počinje svoj koncert: Svako veče peva sa terase komšijama

- Prvi cilj mi je da bar na kratko zaborave na ovu muku koja nas je snašla. Drugi, još važniji, da ih zadržim kod kuće - kaže Jovica

  • 5

Stanovnicima Minovog naselja u Nišu, dani u izolaciji lakše prolaze zahvaljujući njihovom komšiji Jovici Smiljkoviću koji im skoro svake večeri priređuje koncert. Iskusan pevač izvodi popularne numere narodne i novokomponovane muzike na terasi svoje porodične kuće na oduševljenje brojnih meštana ovog naselja koji ga prate iz svojih domova.

Zadovoljstvo da uživaju u njegovom pevanju nije uskraćeno ni drugima, jer Smiljković preko svog Fejsbuk profila organizuje koncerte uživo koje mogu svi pratiti.

Jovica kaže da je na ideju da priređuje nesvakidašnje koncerte došao shvativši koliko je ljudima teško da dane provode zatvoreni u svojim kućama lišeni dnevne rutine na koju su navikli.

- Sa pesmom sam počeo od prvog dana kada je proglašena izolacija. Nastupam po okončanju aplauza za medicinske radnike u 20. Tada sedam za računar i počinjem sa koncertom uživo, a zadovoljstvo da me slušaju ne uskraćujem ni svojim komšijama. Uzmem mikrofon, pustim matricu i kreće zabava - priča Smiljković.

Kaže da je na ovaj način hteo da ljudima podigne raspoloženje s obzirom na to da su svakodnevno suočeni sa zabrinjavajućim vestima zbog pandemije korone.

- Prvi cilj mi je da bar na kratko zaborave na ovu muku koja nas je snašla. Drugi, još važniji, da ih zadržim kod kuće. Računam, lakše će im proći vreme uz moju pesmu pa će se možda predomisliti ako su nameravali da izađu iz svojih kuća. Lepo je vreme, ljude mame izletišta, ovde kod nas je u blizini Bubanj, teško se odupiru porivu da izađu – objašnjava Smiljković.

Zahvaljujući snimku koji je napravio jedan njegov komšija i podelio ga na društvenim mrežama, za Smiljkovića se čulo širom regiona i dobio je podršku sa svih strana.

- Mnogo mi je drago što su ljudi podržali ovo što radim. Namera mi je da nastavim sve dok se ne izborimo sa ovim zlom. Želja mi je da svi što bezbednije prebrodimo ova vremena, da mi porodica i komšije budu zdravi, a ja ću nastaviti da ih zabavljam dok sve ovo prođe - zaključuje Smiljković.

Video: MUP pojačao mere kontrole zabrane kretanja od 17 časova

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    1. april 2020 | 20:27

    Neka je ziv i zdrav...bar nesto lepo da procitam i vidim 😉

  • Dixi

    1. april 2020 | 20:30

    Bravo !Brigu na veselje drugacije se nemoze ostati normalan u ovom haosu .

  • ...

    1. april 2020 | 20:19

    I nama Miki Mećava nekad pusta muziku tako da cela ulica čuje 😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA