≫ 

Ovako izgleda Sajam u Čačku: Plava hala spremna da primi obolele od korona virusa

Hala u Atenici je drugi objekat koji je predviđen za ove namene.

  • 2

Video: Ovako izgleda čačanski sajam: Plava hala spremna da primi obolele od korona virusa

U sportskoj hali u naselju Atenica, kod Čačka, u toku je postavljanje kreveta i drugog inventara gde će biti smeštene osobe kod kojih bude potvrđeno prisustvo korona virusa, a imaju blage simptome.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, tokom današnjeg obilaska hale, rekao je da je u planu postavljanje ukupno 200 ležajeva, kao i da će za par dana taj prostor biti u funkciji.

- Ušli smo u četvrtu nedelju borbe protiv korona virusa na teritoriji grada Čačka, a Gradski štab za vanredne situacije ispoštovao je sve smernice Radnog tima koji čine eminentni stručnjaci, infektolozi, epidemiolozi i svi ostali lekar - izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, hala u Atenici je drugi objekat koji je predviđen za ove namene.

- Imamo 550 potencijalno osposobljenih ležajeva na dve lokacije. Želimo da rasteretimo Opštu bolnicu Čačak za one najteže pacijente, a oni sa blažim simptomima koji budu pozitivni na COVID-19 biće smešteni na ove dve lokacije - naveo je Todorović.

Todorović je istakao i da su u planu još dve lokacije u koje će biti smeštane osobe sa blažim simptomima na korona virus.

Gradski štab za vanredne situacije i Radni tim koji je pre 22 dana formirao gradonačelnik, ubuduće će sve izveštaje upućivati republičkom Kriznom štabu na čijem čelu je premijerka Ana Brnabić.

- Oni će davati sve informacije vezane za epidemiju korona virusa, a Gradski štab, gradonačelnik i Gradsko veće saopštavaće sve ono što se tiče komunalnih delatnosti i zaključaka Štaba za vanredne situacije na lokalnu - zaključio je Todorović.

(Telegraf.rs/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikica

    31. mart 2020 | 15:33

    Ovaj smestaj deluje najcistije od svih prikazanih do sad

  • Nins

    1. april 2020 | 03:03

    Bravo za Cacak. Novi duseci, najcistiji smestaj do sada. Daj boze da nikad ne zatreba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA