≫ 

Dom za stare "Doživeti stotu" hitno dobija novi kadar: Koronom zaraženi i zaposleni i korisnici

U domu se trenutno nalazi 17 korisnika koji nemaju simptome korona virusa, i smešteni su u svojim sobama i njihovo stanje se prati

  • 2
Starački dom, demencija, starija osoba, žena

Foto: Shutterstock

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da će novi kadar biti zaposlen u Domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu u najkraćem mogućem roku i da su preduzeti su svi neophodni koraci kako bi se pomoglo u prevazilaženju problema nastalih zbog širenja korona virusa među zaposlenima i korisnicima ove ustanove.

Prema rečima ministra, direktorka doma Svetlana Filipović, obratila se prvi put juče, 30. marta 2020. godine, Ministarstvu za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa informacijama o korona virusu i problemima u toj ustanovi.

- Po saznanju o aktuelnoj situaciji u domu, kontaktirali smo Ministarstvo zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Krizni štab Beograda radi dobijanja informacija i instrukcija. Naložio sam državnom sekretaru Nenadu Neriću da poseti dom, što je on jutros i učinio i obavio razgovor sa volonterima, kojih u toj ustanovi sada ima troje. U domu se trenutno nalazi 17 korisnika koji nemaju simptome korona virusa, i smešteni su u svojim sobama i njihovo stanje se prati. Ustanova je dezinfikovana, obezbeđeni su hrana i lekovi - rekao je Đorđević.

Ministar je istakao da su zaraženi korona virusom zbrinuti na adekvatan način.

- Kako bismo korisnicima koji su u Domu obezbedili potrebnu negu naložio sam Nacionalnoj službi za zapošljavanje da u što kraćem roku obezbedi adekvatan kadar. Nastavićemo da pratimo situaciju i verujem da ćemo sve prevazići na najbolji mogući način -  podvukao je ministar i apelovao na ostale domove za stare da ukoliko se pojavi problem odmah, bez odlaganja, obaveste Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Video: Na snazi vanredno stanje a ulice vrve od penzionera i starijih ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalauz

    31. mart 2020 | 19:45

    Šta bi sa onim vojska čuva domove da ni muva u njih ne udje? Ah da korona je mnogo sitnija! Pamet u glavu! I nije narod kriv za sve!

  • Triger . Uskokovic NACELNIK

    31. mart 2020 | 21:51

    Ceco, čuvaj seSve najboljeProci će i ovo ludiloPozdrav za divnu direktorku Svetlanu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA