Pojavio se snimak iz Velike Plane, iz improvizovanog objekta u kom je nepriznati pop obavljao službu

U Dudovici je liturgiju vršio sveštenik kog Srpska pravoslavna crkva ne priznaje

  • 5

Na društvenim mrežama pojavio se snimak policajaca, koji su po pozivu građana ušli u improvizovan objekat u Dudovici kod Velike Plane gde su upozorili okupljene na poštovanje naredbe Vlade Republike Srbije o zabrani okupljanja i preporuke Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je prethodno da su apsolutno netačni navodi koji su se pojavili na društvenim mrežama da su policijski službenici "upali" u crkvu kod Velike Plane.

- Zarad istinitog informisanja, saopštavamo da su policijski službenici oko 8.30 sati po pozivu građana postupali u improvizovanom objektu u Dudovici u kojem je liturgiju vršio sveštenik kog Srpska pravoslavna crkva ne priznaje - navodi se.

- S obzirom na to da se u njemu nalazilo još 40 osoba, policijska patrola je upozorila okupljene na poštovanje naredbe Vlade Republike Srbije o zabrani okupljanja i preporuke Ministarstva zdravlja, nakon čega su se isti razišli - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    31. mart 2020 | 23:58

    Sta tu ima da se upozorava, po hitnom postupku u kazna i odvodjenje u pritvor za izolaciju. Postoje ljudi sta god da se uvede oni nece postovati.

  • Sladjana

    1. april 2020 | 00:18

    To je neka sekta, trebalo ih je sve pohapsiti i pravo u karantin u satore. Pa nek se tamo mole satani.

  • Samosvesna građanka

    1. april 2020 | 01:11

    Kakvo upozoravanje, kakvi bakrači?! Zašto protiv svih njih - i protiv lažnog popa, naravno - nije odmah napisana i naplaćena novčana kazna? Nije problem ako se lažni pop i njegovo stado zaraze i umru, dobili bi što su svojim neodgovornim ponašanjem debelo zaslužili, ali je problem što će zaraziti one koji se ponašaju po važećim pravilima zabrane okupljanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA