≫ 

Vreme čitanja: oko 16 min.

Još 5 žrtava korone, 72 osobe na respiratoru: Vučić i Brnabić se sutra obraćaju građanima

Vreme čitanja: oko 16 min.

Na osnovu naredbe Gradskog štaba, a u skladu sa preporukom Vlade Srbije, od danas je obustavljen i rad pijaca

 

Činjenice:

* Potvrđenih slučajeva u zemlji: 1.060

* Broj preminulih u Srbiji: 28

* Broj izlečenih u Srbiji: 42

* Policijski čas radnim danima traje 12 sati dnevno - od 17 do 5

* Policijski čas vikendom traje od 15 časova do 5 sati ujutru

* Stariji od 65 godina u gradovima ne smeju da napuštaju stanove tokom celog dana

* Zatvoreni su tržni centri, ugostiteljski objekti, zabranjena šetnja parkovima

* Ukinut javni prevoz, specijalni prevoz samo za radnike

* Radi se sve veći broj testova, i domovi zdravlja spremaju svoje objekte za testiranje na korona virus

* Sve je manje državljana Srbije koji su ostali zarobljeni u inostranstvu, država pomaže da se vrate u zemlju

* Građani neumorno iskazuju podršku zdravstvenim radnicima aplauzom u 20 sati

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

 

Iz časa u čas:

 

00:06 - Danas dva krizna štaba o potrebi uvođenja novih mera

Danas će dva krizna štaba proceniti potrebu uvođenja novih mera prevencije širenja virusa, najavila je juče epidemiolog dr Darija Kisić Tepavčević. Ona je naglasila da u odlučivanju o eventualnom uvđenju novih mera ključ i dalje ostaje ponašanje građana.

 

23:47 - Umro muškarac iz Leposavića, porast broja obolelih

- Muškarac, 1973. godište, iz opštine Leposavić, pozitivan na korona virus, preminuo je danas u KC Niš. Reč je o bubrežnom bolesniku - naveo je Marko Ðurić na svom Instagram profilu, dajući dnevni presek stanja na KiM.

 

 
 
 
View this post on Instagram

Дневни извештај о ситуацији на Косову и Метохији 1. април 2020. године: ⠀⠀ 1– Особа преминула у већински српским срединама. Реч је о мушкарцу из општине Лепосавић, рођеном 1973. године, иначе бубрежном болеснику, који је преминуо у КЦ Ниш. ⠀⠀ 5 – Новооболелих особа у већински српским срединама. Укупно оболело 9. Код двојице радника затвора у Косовској Митровици потврђен је COVID-19, тако да за сада има укупно 3 радника затвора, који су тестирани у Приштини и који су позитивни. 18 узорака тестирано је у Краљеву, а 3 су позитивна. ⠀⠀ 1 – Особа преминула у албанским срединама. ⠀⠀ 13 – Новооболелих особа у албанским срединама. Укупно оболело 125. ⠀⠀ 41 – Особа тестирана у северном делу Косовске Митровице: 23 радника затвора и још 18 грађана. Узорци се сада шаљу у Институт за ветерину у Краљеву. У Косовској Митровици се у самоизолацији налази око 100 лица. ⠀⠀ - У Звечану смо обезбедили три дежурне телефонске линије на којима грађани са симптомима вируса COVID-19, или они који су били у додиру са оболелима, могу да ступе у контакт са лекарима. 11 лица из Звечана која се налазе у самоизлолацији доброг су здравственог стања. Током јучерашњег дана Дому здравља у Лепосавићу јавило се 14 особа са респираторним инфекцијама, од једне особе узет узорак за анализу на присуство вируса COVID-19. ⠀⠀ - Агенција за превоз путника ''KIM-CO'' из Грачанице понудила је свој возни парк са возачима на коришћење без накнаде у сврху борбе против вируса COVID-19. ⠀⠀ - Волонтери су и данас обилазили угрожене грађане и носили им пакете са храном и хигијенским средствима. ⠀⠀ - Кројачка радња ''Денић'' из Горњег Кусца започела је шивење заштитних маски за потребе ЗЦ Гњилане. ⠀⠀ - Општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о мерама Владе Србије. ⠀⠀ - Уставни суд у Приштини оценио је да је одлука владе привремених институција самоуправе (ПИС) да ограничи слободу кретања као заштиту од ширења COVID-19 неуставна. Дао је рок да се одлука укине до 13. априла.A post shared by Марко Ђурић (@markodjuric.srb) on

 

 

Novoobolelih u većinski srpskim sredinama je pet, ukupno devet. Jedna osoba preminula je u albanskim sredinama, novoobolelih je 13, a ukupno je 125 zaraženih.

 

22:44 - Direktor Opšte bolnice u Ćupriji pozitivan na virus korone

Generalni direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić pozitivan je na virus korone, potvrđeno je večeras Tanjugu u toj ustanovi. Gajić je prevezen u Beograd u Kliničko bolnički centar "Dragiša Mišović".

 

22:30 - U Beogradu dostava robe sa pijace na kućnu adresu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je večeras da će Grad, s obzirom na to da su pijace u Beogradu zatvorene, organizovati dostavu robe građanima, i to posredstvom sajta "Gradskih pijaca".

JKP Gradske Pijace, 8. mart

Foto: JKP Gradske Pijace

- Obezbedili smo direktne kontakte sa proizvođačima i pomogli im da mogu da dostave svoju robu, tako da će građani ono što inače kupuju kod svojih omiljenih prodavaca na pijaci, moći da dobijaju direktno dostavom. Verujem da će mnogi to koristiti - naveo je Vesić.

 

21:40 - U Srbiju stigla još dva aviona medicinske opreme i materijala

Na aerodrom „Nikola Tesla“ sletela su dva aviona, koja prevoze medicinsku opremu i materijal koje je Srbija obezbedila za borbu protiv KOVID-19. Evropska unija finansira troškove letova, što je deo paketa od 15 miliona evra pomoći u hitnim slučajevima, a kako bi se Srbiji pomoglo u borbi protiv KOVID-19.

 

21:15 - U Ćupriji testiranje medicinara i dezinfekcija bolnice

Opštinski štab za vanredne situacije Ćuprije doneo je večeras odluku da se svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u tom gradu testiraju na korona virus, a bolnica i Dom zdravlja kompletno dezinfikuju.

Ćuprija, korona virus

Bolnica Ćuprija Foto: ATA Images

- Ova mera je direktna posledica sve jasnije indicije da je većina od devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice koji su zaraženi korona virusom zaražena van radnog mesta - navodi se u odluci objavljenoj na sajtu opštine.

 

20:56 - Pritvorenik može da prisustvuje suđenju putem Skajpa

Vlada Srbiji je uredbom donetom danas omogućila da optuženi koji se nalazi u pritvoru može na suđenju tokom vanrednog stanja da učestvuje preko tehničkih sredstava za prenos zvuka i slike.

Specijalni sud u Beogradu

Specijalni sud u Beogradu Foto: Marko Jovanović

Odluku o prvostepenom suđenju na kojem optuženi učestvuje iz pritvora donosi predsednik veća sudija, odnosno sudija pojedinac i to u situaciji kada smatra da je prisustvo pritvorenika suđenju otežano zbog opasnosti od širenja zarazne bolesti. Uslov da do takve vrste glavnog pretresa odnosno suđenja dođe je i da je to tehnički moguće.

 

20:10 - Srbiji stiglo još medicinske pomoći iz Kine

Na beogradski aerodrom “Nikola Tesla” večeras je sleteo još jedan avion iz Kine sa medicinskom pomoći za Srbiju. Reč je o donaciji kineske Državne agencije za odbrambenu industriju i još nekoliko kompanija iz te zemlje, a u pitanju su medicinski aparati i različita medicinska sredstva koja će pomoći Srbiji u borbi protiv Kovida 19.

Avion je na aerodromu dočekao ministar odbrane Aleksandar Vulin.

 

19:00 - Srbin u Italiji preminuo od korona virusa

Srpski konzul u Milanu Radmila Selaković, rekla je za Pink da je Milano postao grad duhova te i da su preventivne mere u Italiji kasno uvedene.

 

17:15 -  Još 100 ležajeva za srednje i najteže obolele od korona virusa

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u obilasku Vojnomedicinskog centra Karaburma da je Vojska Srbije u saradnji sa dvema firmama za deset dana uredila bolnicu po svim potrebnim standardima za lečenje srednje i najteže obolelih od korona virusa.

 

17:00 - Premijerka i predsednik Srbije se sutra obraćaju javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Ana Brnabic održaće sastanak sutra u 18 sati u Palati Srbija sa oba krizna staba - Kiznim štabom za sprečavanje posledica po zdravlje građana od korona virusa i Kriznim štabom za sprečavanje posledice po privredu.

Nakon toga građanima će se obratiti predsednik Aleksandar Vučić.

 

16:00 - Najnovija odluka Vlade: Zatvaraju se kladionice, kockarnice i frizerski saloni

Vlada Srbije donela je danas nove mere u vezi sa sprečavanjem širenja virusa Kovid 19, a odlučeno je da se u potpunosti zabrani rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Doneta je i odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

 

15:21 - Zašto nam je Krizni štab slao cirkularni SMS kao upozorenje?

Na redovnoj konferenciji povodom izveštavanja o situaciji vezanoj za epidemiju korona virusa u Srbiji, dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila je na pitanje šta je bio cilj cirkularne poruke koja je sinoć poslata korisnicima jedne mobilne mreže, poslata kao upozorenje da se ostane kod kuće i da se Srbija bliži italijanskom i španskom scenariju. 

Kisić je rekla da cilj ove poruke nije bio da se širi panika, već da se spreči dalje širenje infekcije korona virusa u Srbiji. 

 

15:00 - Nov presek stanja zaraženih korona virusom u Srbiji

U Srbiji je, prema najnovijim informacijama, korona virusom zaraženo još 160 osoba, a preminulo 5, a na respiratorima se nalazi 72 njih.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 01. aprila 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

 

14:33 - Odluka Vlade o stavljanju pod kontrolu informisanje o korona virusu: Zašto je doneta i šta to znači?

Zaključak Vlade Srbije o informisanju u vreme pandemije korona virusa, kojim se obaveštavanje javnosti centralizuje, izazvala je burne reakcije i podele u javnosti u vezi sa tim "šta se krije iza ovakve odluke".

Dok je deo njih uveren da se iza ove odluke krije pokušaj prikrivanja informacija, drugi tvrde da je reč o nameri sprečavanja širenja lažnih vesti i panike.

 

14:13 - Pančevac (71) osuđen na 15 meseci zatvora zbog kršenja mere samoizolacije: Godine uticale na kaznu

Osnovni sud u Pančevu izrekao je danas kaznu od 15 meseci zatvora za Š.R. (71) zbog kršenje mere obavezne samoizolacije nakon povratka iz Crne Gore.

Presuda je izrečena nakon što je suđenje održano putem skajpa između Osnovnog suda u Pančevu i pritvorske jedinice u Vršcu, gde je pritvoren Š.R. Sud mu je takođe produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, rekla je za Tanjug portparol Osnovnog suda u Pančevu Dragana Zlokolica.

 

14:04 - Borba protiv korona virusa: Policija pod rotacijom prati kamione koji ulaze u Srbiju

Vlasti u Srbiji striktno kontrolišu ulazak u zemlju svih vozila kako bi se sprečilo širenje smrtonosnog korona virusa koji je u našoj zemlji odneo 23 života.

 

13:48 - Prekršajna prijava mladiću (15) iz Nove Crnje jer je šetao sa devojčicom (12) tokom policijskog časa

Policija je u Novoj Crnji u vreme zabrane kretanja zatekla na ulici 15-godišnjeg mladića u društvu 12-godišnje devojčice, saopšteno je iz MUP-a.

Protiv mladića je podneta prekršajna prijava zbog kršenja Naredbe o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srbije.

 

13:27 - Priveden osumnjičeni za širenje lažnih vesti o potpunoj zabrani kretanja

Muškarac V. P. (34) iz Beograda priveden je u svojstvu građanina i trebalo bi da bude saslušan, kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa objavom na Tviteru da će večeras biti uveden 24-časovni policijski čas.

 

13:25 - Prva smrt u Vladi Srbije zbog korona virusa

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Branislav Blažić, preminuo je usled posledica obolenja od Kovida-19, potvrđeno je za Telegraf.

 

13:04 - Od danas Test samoprocene na korona virus: Evo kako da se ulogujete ako sumnjate da ste zaraženi

U Srbiji je danas počeo da radi Test samoprocene na covid-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

 

13:00 - Vučić: Srbije je donela ozbiljne mere, borićemo se i pobedićemo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija donela ozbiljne mere za pomoć privredi pogođenoj posledicama epidemije korona virusa, koje će pokazati da zemlja brže od drugih može da izađe iz ekonomskih problema.

 

 

 

12:52 - Tri obroka i užina: Ovo je detaljan jelovnik pacijenata na Sajmu. Pasulj, gulaš, paprikaš...

Ministarstvo odbrane objavilo je informaciju o uslovima u kojima borave zaraženi korona virusom na Beogradskom sajmu, a pored toga objavljan je i jelovnik za sve pacijenta koji tamo borave.

 

12:50 - Ukoliko Vlada Srbije odluči da uvede potpunu zabranu kretanja, to će saopštiti 48 sati ranije

Vlada Republike Srbije saopštila je, povodom uznemiravajuće SMS poruke koju su brojni građani dobili, a kojom ih neko obaveštava da će sutra biti uvedena potpuna zabrana kretanja, da to nije tačno i da je reč o pokušaju širenja panike među građanima.

 

12:37 - Kakva kazna čeka osobu koja je širila laži o 24-časovnom karantinu? Preti joj i do 5 godina zatvora

 

12:19 - Beba koju je rodila prva zaražena trudnica u Srbiji, danas ide kući: I to bez rezultata na koronu

Beba, koju je prošlog petka u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front" rodila žena iz Valjeva zaražena korona virusom, biće puštena danas iz ove ustanove, saznaje Telegraf.rs. Za ovog dečaka, starog svega pet dana, još nije stigao rezultat da li ima COVID 19 ili ne.  

 

11:43 - Preminuo lekar (57) u Ćupriji: Kolege pozivaju na minut ćutanja i aplauz, sumnjaju na koronu

 

11:32 - Ljudi se i dalje šetaju tokom policijskog časa: Prekršajne prijave pisane i juče, samo u Beogradu 43

Veliki broj građana i dalje ne mari mnogo za policijski čas i mere izolacije, koje su donete u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusaSamo na teritoriji Beograda juče je veliki broj građana bio napolju za vreme policijskog časa. Protiv 43 osobe podnete su prekršajne prijave.

 

11:13 - Porodilište u kojem je zaraženo 7 radnika je GAK Narodni front: Normalno radimo, to je 1% zaposlenih

U Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front" zaraženo je 7 zdravstvenih radnika o kojima je pričao epidemiolog Predrag Kon u emisiji "Upitnik", saznaje  Telegraf.rs.

Upitan koliko ima zaraženih zdravstvenih radnika, dr Kon je kazao da imamo slučaj da je u jednom porodilištu zaraženo 7 zdravstvenih radnika, a da su drugi koji su imali tegobe izolovani.

 

11:10 - Dr Janko Samardžić otkriva koji je prvi lek izbora koji se daje obolelima od korona virusa

Dr Janko Samardžić, klinički farmakolog sa Medicinskog fakulteta u Beogradu bio je gost Jutarnjeg programa RTS-a gde je govorio o tome na koji način hlorokin može spasiti organizam da ne upadne u citokinsku oluju, odnosno ne dozvoli da Covid-19 pređe u svoju treću i najopasniju fazu razaranja pluća.

 

10:54 - Vojska postavlja krevete u Hali sportova: "Dramatično je, zato pravimo još improvizovanih bolnica"

Vojska danas počinje da postavlja krevete u Hali sportova na Novom Beogradu, sutra će postaviti u Pioniru, a u subotu u Areni, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodaje da će Beograd tako dobiti još tri improvizovane bolnice za smeštaj zaraženih pacijenata novim korona virusom.

Pravimo tri improvizovane bolnice u Beogradu, jel je situacija dramatična. Juče svi građani Srbije dobili poruke od Štaba, od epidemiologa koliko je situacija dramatična - rekao je Vesić za TV Pink.

 

10:40 - Na KiM 112 obolelih od koronavirusa, petoro izlečenih

Na Kosovu je 112 osoba obolelo od koronavirusa, a nakon drugog ponavljanja testa, petoro pacijenata se zvanično vodi kao izlečeno, prenosi Ljajmi.

Nacionalni institut za javno zdravlje tzv. Kosova potvrdio je da je pod nadzorom 2.351 osoba, koje su imale kontakte sa zaraženima koronavirusom.

 

10:31 - "U porodilištu zaraženo 7 radnika. Policijski čas od 24 h poslednja slamka spasa. Gubimo konce"

Epidemiolog Predrag Kon, načelnik Jedinice za zarazne bolesti i član Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa kazao je sinoć gostujući u Upitniku na RTS da je zatvaranje gradova i policijski čas od 24 sata poslednja slamka spasa, ali da se po njemu mi još nismo našli u toj situaciji. On je kazao i da mi još nemamo duplirani broj obolelih iz dana u dan, ali da polako gubimo konce. 

 

10:17 - Ministarstvo odbrane: Na Sajmu su ispunjeni svi uslovi za pacijente, imaju i tuševe i toplu vodu

U Hali 1 Beogradskoj sajma gde je Vojska Srbije uredila privremenu bolnicu za prihvat i boravak lica sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, obezbeđeni su i tuševi za tuširanje i topla voda, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

 

10:15 - I Veterinarski institut u Kraljevu testira na korona virus: Dnevno će se obraditi na stotine uzoraka

Zbog povećanog broja testiranja na korona virusVeterinarski specijalistički institut u Kraljevo počeo je sa testiranjem na Kovid-19 za područja pet okruga: Raški, Moravički, Zlatiborski, Rasinski i Šumadijski.

- Dnevni kapacitet je nekoliko stotina uzoraka, prema potrebi može da bude i veći, a uzorke ća bam dostavljati zavodi za javno zdravlje sa teritorije ovih pet okruga - rekao je Mišo Kolarević, direktor Veterinarskog specijalističkog instituta u Kraljevu.

 

10:05 - Na Infektivnoj klinici u Prištini 43 pacijenta sa korona virusom, sedmoro na intenzivnoj nezi

Infektolog Sadie Namani izvestila je da je na Klinici za zarazne bolesti ukupno hospitalizovano 56 pacijenata, od tog broja 43 slučaja su zaražena korona virusom, dok čekaju rezultate za 10 slučajeva.

 

09:49 - Nulti pacijent u Srbiji ispričao kako je pobedio koronu: Nisam mogao da dišem, da ustanem iz kreveta

Igor Đantar (43), uspešni privrednik iz Bačke Topole, prvi je zaražen korona virusom u Srbiji. Ta vest objavljena je 6. marta. U međuvremenu, Igor je savladao virus i nakon dva negativna testa pušten je sa lečenja iz Kliničkog centra Vojvodine. On je ispričao kako je oboleo i kako je iz borbe u kojoj je na talonu bio život izašao kao pobednik.

Prvobitno nisam posumnjao na koronavirus, ali posle nekoliko dana bolovanja i kad su mi rekli da imam upalu pluća i da antibiotici nisu delovali, a uz to sam i dalje imao temperaturu, bilo mi je sve jasno. Nisam sačekao dogovoreni termin kontrole kod pulmologa, nego sam se javio lekaru i rekao da mi nije dobro. Posle RTG i CT pregleda i konsultacija sa lekarom otišao sam u Opštu bolnicu u Subotici, na infektivno odeljenje - priča Igor.

 

08:37 - Posle najgoreg dana u Srbiji, u svim domovima zdravlja otvaraju se ambulante za korona virus

Posle najgoreg dana u Srbiji registrovano je 900 zaraženih korona virusom, dok su potvrđena 23 smrtna slučaja. U svim domovima zdravlja danas se otvaraju ambulante u kojima će građani sa simptomima korona virusa biti pregledani.

 

08:34 - Najmlađi pacijent na Sajmu ima 10 godina: Nije hteo da se odvaja od majke

 

08:17 - Sve laboratorije u kojima se radi testiranje na koronu: Na ovim mestima se otkriva kobni virus

Testiranje uzoraka na korona virus, do pre nekoliko dana radilo se samo na Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", a umesto samo u toj ustanovi, testiranje se sada radi u još 4 laboratorije, a za nekoliko dana ovaj posao će raditi još dve, pa će ih biti ukupno 7.

Tako će umesto 300 do 400 testova dnevno, u narednih nekoliko dana taj broj iznositi 4.500, a posle 9. aprila biće drastično veći - 7.000.

 

07:00 - Skraćeno radno vreme prodavnica, obustavlja se rad pijaca

Radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti od danas će biti ograničeno, radnim danima do 15.00, a vikendom do 13.00 časova, radi sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije virusa korona, naloženo je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Beogradu.

Naredba se odnosi na prodavnice, frizersko-kozmetičke salone, kladionice i slično, i u objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite.

Na osnovu naredbe Gradskog štaba, a u skladu sa preporukom Vlade Srbije, od danas je obustavljen i rad pijaca.

Video: Najcrnji dan za Srbiju: Još sedam preminulo od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki Luka

    1. april 2020 | 16:24

    Alo odgovorni niste uveli red medju gastarbajterima povratnicima koji su nam doneli i prosirili koronu. Niti ste omogucili testiranje za svako sumnivo lice imalo ono ili ne simptome. Tako neki i ne znaju da su zarazeni pa prenose virus na porodicu, komsije, radnr kolege i druge.

  • Tomatinjo

    1. april 2020 | 18:33

    Razočarali su me nadležni. Osim jalovih preia na konferencijama za štampu nisu se u startu uspeli izboriti sa povratnicima u Srbiju koji su nam doneli koronu. Umesto da su na graničnim prelazima staviči šatore sa krevetima pa ko hoće u Srbiju, iz zemalja Evrope pre svega, neka mesec dana kampuje u šatoru. To bi mnoge povratnike odvratilo od dolaska. Ili još bolje sve koji su došli iz Evrope, odkle je najviše povratnika i gde su zemlje žarišta korone, u Srbiju, da testiraju. Ništa od ovoga dvoje nisu uradili. Niti ima puno kazni za kršenje samoizolacije a siguran sam da su se povratnici itekako sastajali sa porodicama, rodbinom, prijateljima, komšijama i na njih širili virus. E sada je kasno kada ste u startu zeznuli.

  • DD

    1. april 2020 | 09:34

    Apsurd je da je neko ko ima simptome trebao preko telefina da gata i nagađa ima li koronu ili ne. A oni koji je imaju, potvrđenu testiranjem, a imali blaže simptome bili puštani kućama da zaraze i ukućane, a oni dalje druge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA