RHMZ izdao najavu: Danas se povećava snežni pokrivač, poznato do kad će temperature biti ispod 0

U Srbiji danas temperatura neće preći pet stepeni

  • 0
KAMENA GORA, sneg

Foto: Telegraf

KAMENA GORA, sneg

Foto: Telegraf

U toku dana, u istočnim i južnim, a ponegde i u centralnim krajevima zemlje, vlažan sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača od 5 do 10 cm, naročito u brdsko-planinskom području, najavio je RHMZ.

Kako dodaju, do subote slab prizemni mraz, a u sredu, četvrtak i petak ujutro u većini krajeva i slab mraz na 2 m visine.

Vremenska prognoza

Foto: Printskrin RHMZ

U Srbiji danas najviša temperatura do pet stepeni, na severu suvo, u ostalim krajevima mestimično sa snegom. Više padavina očekuje se na jugu i istoku kao i u planinskim predelima gde ce doći do formiranja odnosno povećanja visine snežnog pokrivača. Tokom noći očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima povremeno jak, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -3 do 0, najviša dnevna od 1 do 5 stepeni.

U Beogradu tokom dana pretežno oblačno i hladno, veći deo dana suvo. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Jutarnja temperatura od -2 do 0, najviša dnevna oko 4 stepena.

Sneg u Nišu

 

U Nišu je prvog dana aprila pao sneg, a u noći između marta i aprila, prema rečima Stojana Spasica iz Zimske službe, tri ekipe koje su radile preko noći bacile su 4,5 tone soli.

Spasić je kazao da su ekipe od jutros u višim delovima grada i u selima navodeći da se sneg brzo top.

Video: Pao sneg na jugu Srbije: Zabeleo se Vladičin Han

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA