≫ 

Ukoliko Vlada Srbije odluči da uvede potpunu zabranu kretanja, to će saopštiti 48 sati ranije

Nema potrebe da već sada gomilate zalihe hrane

  • 3
Ljudi, šetnja, koronavirus, maske, Dunavski kej na Dorćolu, Beograd Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vlada Republike Srbije saopštila je, povodom uznemiravajuće SMS poruke koju su brojni građani dobili, a kojom ih neko obaveštava da će sutra biti uvedena potpuna zabrana kretanja, da to nije tačno i da je reč o pokušaju širenja panike među građanima.

Vlada Srbije ističe da će građani, ukoliko se takva mera bude uvodila, o tome biti obavešteni 48 časova unapred.

Podsećamo, društvenim mrežama, ali i putem aplikacija “Viber”, “WhatsApp” i SMS poruka kruži lažna informacija da od danas u ponoć počinje policijski čas u trajanju od 24 sata na teritoriji naše zemlje u sklopu mera za suzbijanje korona virusa.

korona sms poruke Foto: Telegraf

U poruci se nalazi i informacija da se pušta u rad sotfver preko koga će građani slati SMS-ove u kojima će tražiti odobrenje da napuste domove, a zatim u odgovoru dobijati dozvolu, te će u slučaju kontrole policiji pokazati tu poruku.

Kako je potvrđeno portalu “Telegraf.rs” reč je o lažnom obaveštenju, a to je saopštio i ministar policije Nebojša Stefanović.

- Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest - naveo u objavi na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ova lažna SMS poruka dovela je do toga da su od ranog jutra danas kolone ispred svih marketa i manjih prodavnica.

Video: Najcrnji dan za Srbiju: Još sedam preminulo od korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    1. april 2020 | 13:01

    Nazalost, kad ti bude proglašeno, prodavnice će biti prepune, a police poluprazne... Ja bih da poslušam, ali zdrav razum i iskustvo mi kaže da se obezbedim na vreme!

  • GE

    1. april 2020 | 13:24

    Ko to uvede treba da ljudima obezbedi dostavu hrane,neka porazmisle ako imaju uslove za to jer ovde ima više žrtava i ne žure sa ovom merom,neka i vlast dvaput meri a jednom seče.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA