"Nijedan grad u Srbiji neće biti pošteđen korone ukoliko građani ne prestanu da rade dve stvari"

"Izvesno da nijedan grad neće biti pošteđen ove bolesti ako nastavimo ovako da se ponašamo i ako bude tolika cirkulacija i komunikacija u gradovima"

  • 11

Zamenik direktora Instituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da nijedan grad u Srbiji neće biti poštećen širenja zaraze novim virusom korona ukoliko građani ne smanje cirkulaciju i komunikaciju.

Odgovarajući na pitanje novinara u Palati Srbija da li su potvrđena nova žarišta u Srbiji, Kisić je rekla da trenutno nema podatke koliko je gradova sa najvećim brojem zaraženih, ali da oni jesu dobar pokazatelj gde bi mere u sprečavanju širenja infekcije trebalo povećati.

- Izvesno je da nijedan grad neće biti pošteđen ove bolesti ako nastavimo ovako da se ponašamo i ako bude tolika cirkulacija i komunikacija u gradovima - podvukla je Kisić.

Prema ranije objavljivanim podacima, najveća žarišta novim virusom korona su gradovi Beograd, Valjevo i Niš.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stane

    1. april 2020 | 19:20

    Obavestite Dariju a i Predsednika da ovih 10 procenata koji nepoštuju preporuke za njih je zadužena policija i sudovi,a ne kada ih uhvate u nepoštovanju oni ih izgrde i ajde kući. Sud ih kažnjava sa 25 hiljada umesto 150.000.a u zatvor skoro niko nije upućen.Pa ko je kriv ti građani ili policija i sudovi a mi pošteni najebasmo.Toliko o krivici

  • Djeka

    2. april 2020 | 14:13

    Novinari da postavljaju kratka pitanja a ne da pričaju nekoliko minuta i pri tome daju svoje stavove i sugerišu odgovor. Ili svojim pitanjima žele da potcene ili uvrede doktore. Najbolje da dostave pismeno pitanja do 12 časova.

  • Дејан Младеновић

    1. april 2020 | 16:35

    Ево 1 виц о вирусима:--Разговарају грип и корона вирус и грип пита корона вирус :сестро како ти иде код мене мене све стало .., а корона одговара грипу: очајан ти је маркетинг брате 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA