≫ 

U Ćupriji testiranje medicinara i dezinfekcija bolnice: Štab za vanredne situacije doneo odluku

Lekar iz Ćuprije je preminuo od posledica zaraze

  • 2
Ćuprija, korona virus Ćuprija Foto: ATA Images

Opštinski štab za vanredne situacije Ćuprije, doneo je večeras odluku da se svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u tom gradu testiraju na korona virus, a bolnica i Dom zdravlja kompletno dezinfikuju.

Sednicom je predsedavao komadant štaba i prdsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

Ćuprija, korona virus Ćuprija, korona virus Foto: ATA Images

- Ova mera je direktna posledica sve jasnije indicije da je većina od devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice koji su zaraženi korona virusom zaražena van radnog mesta - navodi se u odluci objavljenoj na sajtu opštine.

Odlučeno je i da se ne testiraju kao do sada samo medicinari koji su u neposrednom kontaktu sa zaraženim pacijentima, već da se sveobuhvatnim testiranjem obezbedi puna funkcija ove tri zdravstvene ustanove.

Štab je preporučio ZZJZ da izvrši dezinfekciju kompletne Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Članovi štaba pohvalili su zaposlene ovih ustanova, uz ocenu da su izuzetno odgovorni, požrtvovani i stručni, pravi heroju ovg teškog trenutka i da se zbog njih donosi ova odluka.

Ćuprija, korona virus Bolnica Ćuprija Foto: ATA Images

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, danas je izjavio da je devetoro zdravstvenih radnika ove ustanove zaraženo virusom korona od kojih je četvoro lekara, a jedan lekar je preminuo od posledica zaraze. Tri lekara su na lečenju u beogradskim klinikama i dvoje medicinskih tehničara - sestara, a ostali su na kućnom lečenju.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Dr Darija Kisić Tepavčević odgovorila zašto nam je Krizni štab slao cirkularni SMS kao upozorenje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    2. april 2020 | 00:04

    Bas su odgovorni,pola bolnice pozitivno a danas za Bg otisao i dir bolnice,neodgovorno ponasanje opstinara i med osoblja,uzas!!!

  • ĆU 035

    2. april 2020 | 08:10

    Uraditi ono što je potrebno i bollnici i gradu a ova dva naoružana praznim puškama da budu u drugom planu,virus nema straha od oružja a svest ljudi,politike i lekara trebaju da donesu bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA