Sofija (1) ima smrtonosnu bolest zbog koje deca žive do dve godine: Atletičari apeluju da pomognemo

Ivana Španović i Dragutin Topić uputili su javni poziv ljudima kako bi se što veći broj odazvao ovoj humanitarnoj akciji za bebu Sofiju

  • 5
Beba Sofija Markuljević Printskrin: Budi human

Sofija (1) je rođena kao zdravo dete, sa visokom ocenom 9. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu Sofija potpuno prestaje da pomera ruke. Pedijatar tada upućuje roditelje na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip I. Deca sa ovom dijagnozom žive najviše dve godine, a bolest se manifestuje progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih fukcija, kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Ni pored terapije koju dobija, Sofija sa svojih devet i po meseci ne može potpuno da drži glavu, da je odigne, ne može da puzi, da sedi, ne može da se okrene samostalno, niti da podiže nogice.

Jedina šansa za malu Sofiju je hitno lečenje u inostranstvu, koje je izuzetno skupo. Roditelji se nadaju da će, uz pomoć svih ljudi dobre volje i velikog srca, uspeti da prikupe novčana sredstva za lečenje, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja u inostranstvu, kao i za neophodnu medicinsku opremu kako bi Sofija dobila šansu da se izbori sa ovom teškom bolešću.

Na sreću postoji lek koji bi joj spasio život, ali košta čak 2.100.000 dolara i zasada je dostupan samo u Americi, a ona ima samo rok još maksimalno 10 meseci da ga primi, zbog čega je i pokrenuta ova humanitarna akcija.

Akciji su se priključili i najbolji srpski atletičari: Ivana Španović i Dragutin Topić.

- Sve je jasno, naš zadatak je toliko mali, ali je neizmerno bitan. Pozovi sve svoje prijatelje da zaprate stranicu Za Sofijin prvi korak i da pošalju SMS. Taj jedan SMS može da pomogne Sofiji i može da promeni njen život. Jer naš SMS menja njihov život - apelovali su Španovićeva i Topić.

Kako su poručili, samo zajedno možemo da uspemo.

- I uspećemo - naveli su atletičari.

Za Sofijinu borbu sa teškom bolešću! Budimo humani!

Pomozimo Sofiji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 797 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human797 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000043054-91

Uplatom na devizni račun: 160600000004310147

IBAN: RS35160600000004310147

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dana

    2. april 2020 | 11:19

    Bože pomozi

  • madjarska

    2. april 2020 | 11:50

    u Madjarskoj je deckic po imenu Zente prosao sve ovo tokom 2019.godine i sada vec prohodava nakon nekih 10 meseci kako je primio terapiju. Fascinantna terapija je u pitanju, a roditeljima poruka da pogledaju i pronadju tog malog decaka za primer

  • Natasa

    3. april 2020 | 19:24

    Detetu treba pomoci i neka skupe novac ali s obzirom da sam rodjaka devojcice koja prima spibrazu samo nogu da kazem da je apsolutna neistina i laz da lek ne deluje i da ce drugi lek napraviti neko cudo. Ruzno je da se ovakva kampanja vodi i da se dobodi u pitanje terapija koju prima preko 30 obolelih u srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA