≫ 

Novinarka Ana Lalić puštena na slobodu

Ana Lalić je sinoć privedena nakon što je objavila tekst o o problemima zaštitne opreme Kliničkog centra Vojvodine

  • 9
KORONA VIRUS VOJVODINA Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Novinarka Ana Lalić, koja je sinoć privedena u Novom Sadu i kojoj je po nalogu tužioca određena mera zadržavanja od 48 sati, puštena je, nezvanično saznaje RTS.

Ana Lalić je sinoć privedena nakon što je njen portal nova.rs objavio tekst o o problemima zaštitne opreme Kliničkog centra Vojvodine, i navela je u svom tekstu da su medicinski radnici bez adekvatne zaštite za rad.

Ta ustanova je demantovala navode i podnela prijavu portiv "širenja panike".

Prema pregledu stanja zaliha KC Vojvodine na dan 2. aprila 2020. godine KCV ima 6.210 zaštitnih maski, zatim 14.502 FFP2 maske, kao i 254.450 komada zaštitnih rukavica, 68.040 kaljača, 726 vizira, 2.150 zaštitnih odela...

Takođe, prema pregledu stanja zaliha iz distributivnog magacina KC Vojvodina na dan 2. aprila 2020. godine vidi se se da maski FFP2ima još 174.080, zatim rukavica 209.600, kao i kaljača 60.400, vizira 700, kombinezona 2.000...

Upitana da prokomentariše privođenje novinarke zbog pisanja o stanju u KC Vojvodina, premijerka Srbije Ana Brnabić je kazala da joj je žao što se to dogodilo i da će apelovati da nema privođenja čak i ljudi koji govore laži da bi ih iskoristili za političke napade.

Podsetila je da je širenje lažnih vesti u vanrednom stanju ozbiljan prekršaj i najavila da će se potruditi da se ovakve stvari ne dešavaju, da niko ko kritikuje vlasti ne dobije nikakav izgovor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Janko

    2. april 2020 | 11:22

    Pisanje Ane Lalic je bilo tendenciozno i u ovm slucaju veoma opasno, ako se zna da svi trazimo pomoc od medicinskog osoblja, koje ako nije zasticeno, kao sto Ana pise, a zvanicnici Klinickog centa Vojvodine to demantuju, kod gradjan moze da izazove paniku i nedomicu sta da rade i kako da se obrate za medicinsku pomoc u ovoj situaciji?

  • Ivana

    2. april 2020 | 11:55

    S obzirom na situaciju, treba ipak voditi racuna sta se pise. Malo solidarnosti nece da skodi Okej sto je pustena

  • Miki

    2. april 2020 | 12:01

    Bravo za ovu hrabru novinarku.Kad je zdravstvo bilo najbolje pa ne moze ni sada u ovoj i ovakvoj situaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA